Societat

Benestar Social

Es posen en marxa les «Caminades per rutes saludables» i les «Activitats als parcs esportius» adreçades al col·lectiu de la gent gran

Per Redacció

Parc d'exercici físic situat a l'Horta de Santa Maria
Parc d'exercici físic situat a l'Horta de Santa Maria | Cedida

El Departament de Benestar Social, Drets Socials i Salut de l’Ajuntament de Cambrils posa en marxa un nou projecte de dinamització esportiva a l’aire lliure dirigit al col·lectiu de gent gran de Cambrils amb l’objectiu de continuar treballant per la promoció d’un envelliment saludable. El projecte, organitzat a través del Casal de la Gent Gran, consisteix en dues activitats complementàries que s’organitzaran quinzenalment: caminades per rutes saludables de Cambrils (a partir del 18 de maig) i activitats als parcs esportius d’adults (a partir del 25 de maig). En total es realitzaran onze caminades d’entre 2 i 3 hores pels camins del terme i onze sortides als parcs esportius.  

Les dues activitats aniran a càrrec  de l’empresa Naturetime Events, vinculada a les experiències a l’aire lliure, on desenvolupen projectes de caràcter d’oci, recreació i salut esportiva. Tots els participants de les rutes rebran un Kit del Caminador (amb mascareta, un gel hidroalcohòlic petit i una motxilla petita). Les activitats inclouen assegurança d’accidents per al participant i assegurança de responsabilitat civil per l’activitat, segons marca la normativa vigent. Per ampliar la informació o inscriure’s a les rutes es pot trucar al Casal Municipal de la Gent Gran (977795192).  

La regidora de Salut, Hélène Arcelin, ha explicat que la iniciativa sorgeix de la necessitat de programar més activitats a l’aire lliure per a la gent gran en les circumstàncies actuals. "Volem activar les persones grans, combinant l’exercici amb la natura i els entorns verds del municipi, i al mateix posar en valor les infraestructures municipals de xarxa de camins i parcs d’elements esportius per adults", ha afirmat la regidora.  

Caminades per rutes saludables  

Les "Caminades per Rutes Saludables de Cambrils" són sortides grupals amb un màxim de 12 persones acompanyades per un monitor. La ruta girarà entorn els camins del terme municipal, potenciant l’activitat física de baixa intensitat. L’objectiu de l’activitat és fomentar la vida activa dels participants i fomentar la relació social i la integració. Les sortides tindran una durada d’entre 2 i 3 hores i es realitzaran quinzenalment cada dimarts a les 9 hores a partir del 18 de maig.  

Activitats als parcs esportius d’adults  

Les "Activitats saludables a l’aire lliure als parcs esportius d’adults de Cambrils" són sortides grupals amb un màxim de 12 persones que aniran acompanyades per un monitor. Es combinarà l’ús dels aparells del parc amb els elements de l’entorn com poden ser arbres, bancs o esgraons. L’objectiu d’aquesta activitat és formar les persones usuàries en els conceptes bàsics de salut fent ús dels elements esportius dels elements esportius dels parcs, així com millorar aspectes de relació social i integració. L’activitat es realitzarà quinzenalment cada dimarts de les 9 a les 11 hores a partir del 25 de maig.  

Comenta aquest article