Informació general

Francesc Garriga i Javier Garcia, dues de les destacades novetats de la renovada llista del PP a les eleccions municipals

Per Lluís Rovira i Barenys



A la fila inferior,David Chatelain, Ignacio Cordero, Carme Cros, Francesc Garriga i Maria Isabel Jurado, amb la resta de la candidatura a les files superiors
El PP va presentar, ahir, els membres de la candidatura que concorrerà a les properes eleccions municipals. Primer que tot el regidor del PP, Anton Callau, va donar pas a la candidata, Carme Cros, de qui va dir que era "una persona molt treballadora". A continuació Carme Cros va repassar la llista, de manera detallada, fins el vuitè lloc argumentant que la llista del PP "representa als diferents sectors socials de Cambrils. Tenim cambrilencs de sempre així com gent provinent d'altres llocs". Cros també va voler destacar que el PP havia obert la porta a gent, fins el moment, "aliena a la política".

Francesc Garriga, el número dos

El número dos de la candidatura del PP és l'advocat cambrilenc Francesc Garriga. Garriga va ser regidor del 1999 al 2003 encapçalant la llista de l'ACI. Durant aquesta legislatura va ocupar la cartera d'Urbanisme i Obres Públiques, primer, i la de Promoció de Ciutat i Obres Públiques, després. Quan faltava poc més de mig any per acabar aquesta legislatura l'alcalde Serra va destituir Garriga del govern després que hagués signat, juntament amb els regidors de l'oposició, una moció en la que es demanava el retorn de l'edifici que ocupava el Centre d'Adults a l'associació del Casal Baix Camp. Un mes i mig després de la destitució, el gener de 2003, els regidors de l'oposició, entre els quals hi havia Garriga, van presentar una moció de censura que va prosperar. En aquest darrer tram de la legislatura, Francesc Garriga va ser regidor de Turisme.
En la presentació del número dos de la llista, Carme Cros va repassar, segons va dir, "molts dels projectes que l'actual equip de govern s'ha adjudicat i que van ser fets o iniciats per Garriga. És molt fàcil posar-se medalles". Entre aquests projectes Cros va citar el Centre Cívic del Nou Cambrils, la construcció de la rotonda del Raval de Gràcia sobre la riera d'Alforja, tres parcs infantils a diferents llocs del municipi, l'inici de la construcció dels habitatges tant de compra com de lloguer fets amb obra pública, la creació de l'entitat firal i la posada en marxa del procés de creació de l'Agenda 21.

Javier Garcia, el número sis

El número tres de la llista és Ignacio Carnero, el quatre és David Chatelain i la número cinc de la candidatura és M. Isabel Jurado, de 41 anys i administrativa de professió.
El número sis, Javier Garcia, va ser presentat com el fitxatge estrella i d'última hora de la candidatura del PP, "és el Ronaldinho de la llista", va dir irònicament Carme Cros que va recordar el paper protagonista que va tenir Javier Garcia l'any 2005 en les mobilitzacions dels veïns del Cap de Sant Pere, Regueral i Horta de Santa Maria contra la remodelació del Pla General.
Pel que fa a la resta de la llista la completen Albert Gutiérrez, Carmen Quintana, Maria Carmen Casqueiro, Josefina Tomás, Jaime Gironés, Maria Pilar Olivé, José Jiménez, Immaculada Cristóbal, Francisco Collantes, Luis Mora, Maria Carmen Gallego, José Ribot, Micaela Cifuentes, Lluís Llorens i Anton Callau. Com a suplents hi ha Pere Llorens i Nuria Tost.

"Necessitem un hospital de veritat"

Carme Cros també va fer un repàs als eixos bàsics del seu programa electoral que giren al voltant de la seguretat, els habitatges accessibles, la sanitat, els pàrquings i els impostos. Pel que fa a la seguretat el PP aposta per una coordinació entre la Policia Local i els Mossos per a combatre-la, "hi ha d'haver tolerància zero cap a les persones incíviques". Referint-se a l'actual dotació de la Policia Local, Carme Cros la va qualificar d'insuficient donat el creixement constant de la població.

Pel que fa a la construcció d'habitatges socials la candidata del PP va dir que se n'havien de fer més, recordant que en aquesta legislatura només s'han inaugurat els que s'havien començat a construir en l'anterior mandat.

La sanitat és un altre dels punts que el PP destaca en el seu programa. Segons Cros, "necessitem un hospital de veritat i no el que estan fent ara. Així evitaríem haver-nos de desplaçar a Reus, a un hospital completament col·lapsat. Això és molt més important que fer auditoris i altres equipaments". Referent a la sanitat, Carme Cros també va dir que Vilafortuny també necessita un CAP.

"Hi podria haver irregularitats al POUM"

En el tema de pàrquings el PP aposta per a fer un pàrquing dissuasiu a l'entrada de Cambrils i un sistema de transport públic eficaç per a desplaçar la gent des d'aquest pàrquing cap el centre de la població. Cros, a més, va criticar  la feina feta en aquesta legislatura pel que fa a aquesta matèria, "no han fet res pels pàrquings, només s'ha acabat el de la plaça de la Concòrdia.  La gent no ve a Cambrils perquè no hi ha pàrquings".

Segons la candidata del PP, "s'han de saber gestionar millor els impostos. No es pot vendre el patrimoni que s'ha anat acumulant en anteriors legislatures per a fer obres faraòniques. De gestionar correctament, res de res". Carme Cros també considera que amb la gestió de diferents serveis a través de les societats que s'han creat en aquest mandat s'ha experimentat un encariment notable, "l'aigua, sobre tot, s'ha encarit molt. Tothom es queixa. S'ha incrementat en un 50%".

La candidata del PP també es va queixar de la febre d'inauguracions d'aquestes darreres setmanes, "només fan fulletons i en cap moment han dit el que han costat".
D'altra banda Cros va dir que, pel que fa al POUM, s'hauran de revisar alguns aspectes"perquè hi podrien haver irregularitats".

Comenta aquest article