Cultura

Concert

L’actuació d’Horacio i Lucía Fumero tanca la 13a Mostra de Jazz&Blues de Cambrils per la porta gran

El mític contrabaixista, acompanyat per Guillem Arnedo, Dani Pérez i la seva filla Lucía Fumero, va actuar al Teatre del Casal i va tancar un exitós cicle de cinc concerts que va començar fa un mes i que deixa a l’organització “molt satisfeta”

Per Andreu Dalmau

Un moment de l'actuació d'ahir al vespre al Casal Parroquial que va tancar la 13a Mostra de Jazz&Blues
Un moment de l'actuació d'ahir al vespre al Casal Parroquial que va tancar la 13a Mostra de Jazz&Blues | Andreu Dalmau

La 13a Mostra de Jazz&Blues es va tancar ahir dissabte amb l’espectacular actuació d’Horacio i Lucía Fumero, Guillem Arnedo i Dani Pérez en un concert al Teatre del Casal. L’agrupació va presentar un programa format per alguns temes populars i composicions pròpies, amb arrels tant a la música tradicional argentina com a la més pura tradició jazzística.

Algunes de les cançons que van sonar van ser “Toracita”, “Carancho”, “Los aretes de la luna” o “Blame it on my youth”. Aquestes dos últimes cançons van ser les úniques on Lucía Fumero, a més de tocar el teclat, també va cantar. Més d’un espectador es va quedar amb ganes d’escoltar més la seva meravellosa veu, dotada de multitud de registres. Es van quedar curtes les paraules d’Isaac Albesa que, a l’inici del concert, va descriure la Lucía com “una de les noves promeses del jazz català”.

L’organitzador també es va desfer en elogis cap als acompanyants de Fumero, als que va definir com “tres grans del jazz”. Les paraules no eren buides doncs tots tres van fer una exhibició del seu talent damunt de l’escenari. Guillem Arnedo a la bateria va protagonitzar un dels moments de la nit amb un impactant solo que va arrancar un llarg aplaudiment al públic. Dani Pérez, per la seva part, va aportar un to més càlid i suau amb la guitarra i, tot i no fer uns solos tan espectaculars com els del bateria, els seus també van ser correspostos pels espectadors.

Què dir d’Horacio Fumero, una de les llegendes del jazz del nostre país. La experiència i veterania van omplir l’escenari des del primer moment. Als seus més de 70 anys se’l va veure amb la il·lusió d’un nen amb el seu contrabaix a les mans i es va mostrar molt agraït amb el públic en cada un dels aplaudiments que li dedicaven.

El concert va durar poc més d’hora i mitja, però es va fer curt. En acabar, els músics van donar les gràcies a l’organització per haver-los convidat.

Comenta aquest article