Cultura

Mús

Els professors de vent de l’Escola de Música visiten diferents escoles de Cambrils

El projecte “Vent a les escoles” té com a objectiu fer una mostra de tots els instruments de vent en un concert pedagògic a les escoles de primària de Cambrils. Altres iniciatives de l’Escola de Música son “El conte musical” i “So, soroll i silenci”.

Per Andreu Dalmau

Professors de vent de l'Escola Municipal de Música que participen en el projecte
Professors de vent de l'Escola Municipal de Música que participen en el projecte | cedida

Els professors de vent de l’Escola de Música de Cambrils han visitat aquesta setmana l’Escola Guillem Fortuny i l’Escola Mas Clariana per fer una mostra dels seus instruments als més petits. El projecte “Vent a les escoles” passarà per les set escoles de Cambrils durant la primera quinzena de maig per tal que els nens i les nenes puguin conèixer els instruments en detall.
Aquest any, el projecte no s’ha pogut realitzar fins el tram final de curs, quan les mesures de la Covid han sigut menys restrictives. Anna Amigó, cap d’estudis de l’EMMC i professora de clarinet, ha explicat a revistacambrils.cat que, per poder fer la mostra de la manera més segura possible, els concerts s’han fet als patis de les escoles, els alumnes han portat mascareta en tot moment i els professors només se l’han treta en el moment de tocar. “Els nens estan molt contents ja que es el primer concert a l’escola d’aquest any”, ens ha explicat la professora.

A més d’aquest projecte, l’Escola de Música ha estat apropant la música a la canalla cambrilenca amb altres activitats. Fa uns dies, els alumnes de P5 van visitar l’Escola de Música per escoltar un conte musical a càrrec dels professors. Aquesta activitat també es feia altres anys, però ajuntant els alumnes de P5 i P4. Enguany només han pogut assistir els primers ja que no es poden barrejar les bombolles de convivència.
L’Escola de Música també ha visitat els instituts de Cambrils, més concretament les aules de 1er d’ESO. El projecte “So, soroll i silenci”, a càrrec del professor Marcel Pasqual, es tracta d’una activitat divulgativa que tracta de manera multidisciplinar la relació entre la música i els continguts de diferents assignatures de secundària com física, biologia, filosofia, matemàtiques, etc.

Comenta aquest article