Informació general

El port de Cambrils en plena transformació, ara fa vint anys

A part de la remodelació en en el seu vessant urbanístic, la façana del port també va canviar completament de fisonomia amb la incorporació del nou mobiliari públic així com del nou mobiliari privat que conformen les terrasses dels establiments d'hostaler

Per Lluís Rovira i Barenys

Vista d'un tram del port mig en obres, ara fa vint anys
Vista d'un tram del port mig en obres, ara fa vint anys | Lluís Rovira i Barenys

El Port de Cambrils va iniciar la seva darrera gran transformació fa poc més de vint anys. Una transformació que va comprendre una reforma integral de la superfície i, també, la construcció del pàrquing subterrani. Els treballs previs es van iniciar a finals d'agost de l'any 2000 i a meitats del mes de setembre d'aquell any s'iniciaven les obres. Aquesta transformació va comportar un canvi de la fisonomia de la façana més emblemàtica de Cambrils. Entre la primera i la segona fase en la que es van estructurar les obres, la remodelació del port no va quedar enllestida fins l'any 2007.

A part de la remodelació en en el seu vessant urbanístic, la façana del port també va canviar completament de fisonomia amb la incorporació del nou mobiliari públic així com del nou mobiliari privat que conformen les terrasses dels establiments d'hostaleria. Per la Setmana Santa de l'any 2001, ara ha fet vint anys, la meitat del port estava en obres. El nou pàrquing ja tenia col·locada la coberta i la superfície encimentada ocupava una bona part de la façana del port. La imatge d'aquell moment, ara fa vint anys, contrasta força amb la d'avui en dia, tal i com es pot comprovar en les fotografies que il·lustren aquest article.

Imatge del port corresponent al mes d'abril de 2001 / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article