Cultura

Exposició

«El Cor en Dansa», l'esperit del Bolshoi Teatre de Moscou transportat a la sala Àgora de la mà de David Callau

Ahir a la tarda es va inaugurar l'exposició "El Cor en Dansa" que David Callau ha creat en directe en el decurs de la darrera setmana a la mateixa sala Àgora de l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

David Callau, ahir, al costat de la seva exposició instal·lada a la sala Àgora
David Callau, ahir, al costat de la seva exposició instal·lada a la sala Àgora | Lluís Rovira i Barenys

Ahir a la tarda es va inaugurar l'exposició "El Cor en Dansa" que David Callau ha creat en directe en el decurs de la darrera setmana a la mateixa sala Àgora de l'Ajuntament. De fet, avui encara estava previst que fes els darrers retocs abans de deixar-la completament enllestida.

L'exposició l'ha realitzat sobre paper artesà i es complementa amb altres elements fets amb filferro i altres materials. La sala Àgora, doncs, recrea i simula els decorats del Bolshoi Teatre de Moscou que tan bé coneix l'artista cambrilenc arran de la primera estada que hi va fer l'any 2019 convidat per Galina Stepanenko, una de les millors ballarines d'aquest ballet dels darrers 25 anys. L'exposició transporta al visitant a un escenari on el ballet n'és el protagonista. Ahir al matí, a més, la dansa i la pintura es van unir amb l'actuació de la ballarina Elisabeth Cohen al mateix espai de l'exposició. Música, dansa i pintura es van fusionar durant una estona en uns moments molt especials i restringits al públic i els visitants. Aquesta col·laboració de Cohen, a més, es va fer coincidir amb el Dia Internacional de la Dansa, que se celebrava ahir, 29 d'abril.

L'exposició, a més, té un vessant solidari ja que s'ha posat a la venda una sèrie edició limitada dels primers esbossos de l'estada al Bolshoi Teatre. La recaptació que es faci es donarà al fons per la investigació del càncer creat per la Fundació "La Nineta dels Ulls", que promou la recerca en Retinoblastoma, un càncer infantil que afecta la retina.