Informació general

Concentració

«La Plaça de la Vila resisteix»

El portaveu dels Avis i Àvies va fer un paral·lelisme, ahir a l'inici de la concentració de la plaça de la Vila, amb la resistència de la gent que es manifesta cada dia a l'avinguda Meridiana de Barcelona

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

El portaveu dels Avis i Àvies va fer un paral·lelisme, ahir a l'inici de la concentració de la plaça de la Vila, amb la resistència de la gent que es manifesta cada dia a l'avinguda Meridiana de Barcelona. El portaveu s'hi va referir dient que cada dia fan el tall d'aquesta via d'entrada a Barcelona, "a vegades són una trentena de persones i d'altres poden ser un centenar, però ells no afluixen. És el que s'anomena «Meridiana resisteix». Aquí a Cambrils som els Avis i Àvies els que no afluixem i en el nostre cas és la «Plaça de la Vila resisteix», com a símbol". A banda de la resistència setmanal dels dimecres a la plaça de la Vila, el portaveu del col·lectiu va recordar que aquest proper diumenge 2 de maig toca la concentració quinzenal al port, a les 12 h al costat de les escales reials. El portaveu dels Avis i Àvies també es va referir a les recents declaracions de la vicepresident del Gobierno Carmen Calvo, aquest passat dimarts, en què tancava la porta a una possible amnistia als presos polítics ja que, segons va dir, "no és constitucional ni democràtica" al mateix temps que negava l'existència d'exiliats polítics catalans. Des del col·lectiu es va reclamar la implantació de la República Catalana, el més aviat possible.

D'altra banda, l'acte d'ahir es va iniciar amb un minut de silenci en memòria de Montserrat Estrada, traspassada el dia abans i que era la mare de la Montserrat Cros, membre del col·lectiu dels Avis i Àvies. La part de càntics i eslògans es va iniciar, com és habitual, amb el cant de l'Estaca, seguit de crits i consignes a favor de l'amnistia i de la República Catalana. El cant dels Segadors va tancar l'acte.

Comenta aquest article