Camp

Polèmica

Indignació a Vilaplana per un nou programa de televisió sobre les «misterioses desaparicions» de La Mussara

El periodista de fenòmens paranormals Iker Jiménez dedicava el programa Cuarto Milenio d'aquest passat diumenge a les suposades desparicions de La Mussara

Per Tarragona21.com / GDDCT, J. Garcia

Imatge de l'església mig enderrocada de La Mussara
Imatge de l'església mig enderrocada de La Mussara | Cedida

Torna Cuarto Milenio i torna Iker Jiménez a atacar amb les suposades desaparicions de La Mussara. El periodista de fenòmens paranormals dedicava bona part del programa del passat diumenge a una desaparició que va tenir lloc res més i res menys que en 1991 i que ha servit de mite espanyol de la suposada porta a una altra dimensió de La Mussara, poble abandonat en 1959 -segons el lingüista reusenc Ramon Amigó-.

El ‘turisme esotèric’ posa dels nervis a l’Ajuntament de Vilaplana -titular de La Mussara-, i al seu alcalde al capdavant, Josep Bigorra. També als veïns de Vilaplana -el municipi més proper a La Mussara i amb més relació històrica amb aquest nucli- que tenen enterrats els seus familiars al petit cementiri de La Mussara. El saqueig de la zona ha estat constant i aquests programes fomenten la vinguda de molts visitants, que no sempre respecten el patrimoni d’altri. El maig de 2019, Cuarto Milenio ja presentava La Mussara com ‘un poble fantasmal’ pel fet d’estar abandonat i pel fet de ser lloc habitual on s’hi atansa la boira. La Mussara es troba a mil metres d’alçada. La boira s’ha convertit en la maledicció mediàtica de La Mussara.

L’alcalde afirmava avui a Tos21 que el cas del programa serà abordat aquesta tarda en reunió de l’equip de govern i es debatrà si dirigir-se o no a la cadena per expressar la seva protesta: ‘Es van fer gravacions dins l’església sense permís per part de l’Ajuntament, ja que és un edifici propietat del consistori. Tampoc van demanar permís per entrar-hi’, subratllava a aquest digital. Tot i això, ‘no sé si és millor no dir res per no fer-los publicitat, perquè també s’alimenten d’això’.

El consistori va prohibir fa uns mesos l’estacionament de vehicles a l’entrada del poble per evitar el desbordament de gent. Ara, l’estacionament es fa a l’aparcament del refugi, situat en un desviament abans d’arribar a La Mussara.

(llegir més)

Comenta aquest article