Informació general

Política

Picabaralla dialèctica entre Camí Mendoza i Joan M. Artigau: «Senyora alcaldessa, no em 'ningunegi' més, ni com a polític ni com a persona»

La discussió va sorgir després que l'alcaldessa contestés una pregunta que havia formulat Artigau i que havia quedat pendent del ple de març sobre la postura de l'equip de govern vers la conservació o l'enderroc de l'antiga estació de tren

Per Berta Ruiz

Captura de pantalla de la sessió plenària del passat dilluns
Captura de pantalla de la sessió plenària del passat dilluns

Al ple telemàtic del passat dilluns es va produir una tensa picabaralla dialèctica entre l'alcaldessa –Camí Mendoza– i el regidor no adscrit –Joan M. Artigau–. La discussió va sorgir després que l'alcaldessa contestés una pregunta que havia formulat Artigau i que havia quedat pendent del ple de finals de març sobre la postura de l'equip de govern vers la conservació o l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació de tren. Sobre aquesta qüestió, Mendoza va dir: "contestar-li molt clarament, al senyor Artigau, que com a govern hi estem treballant i estudiant quina és la situació de l'edifici de l'antiga estació. Això també li va contestar el regidor Daza en l'anterior plenari, però em reitero en les seves paraules. El que sí li puc dir és que quan tinguem clars els posicionaments i es tinguin clars tots els estudis, com a govern farem públic el nostre posicionament".

L'alcaldessa també va recordar-li que "al ple, l'obligació és dirigir-se al conjunt de la corporació i no a regidors específics, quan vostè formula preguntes de temes generals. Això ho pot trobar a l'article 69 del ROM –només a tall d'informació–. Em reitero en el que ja es va dir; ho va verbalitzar el regidor d'Urbanisme. Com qualsevol tema, quan ho tinguem treballat i aclarit doncs el govern es manifestarà".

Joan M. Artigau:"El seu comportament al plenari anterior intentant tallar-me en la meva exposició em va semblar nefast"

Després d'aquestes declaracions, quan li va arribar el torn d'intervenir, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– es va mostrar molt molest. L'alcaldessa li va dir si tenia alguna pregunta a fer i ell va contestar que: "de preguntes, senyora alcaldessa, no en tinc cap. Bé, en tinc moltes però no en faré cap ni en aquest ple ni en propers plens". L'alcaldessa li va replicar que si no havia de preguntar res, no tenia la paraula. En aquest punt, el regidor Joan M. Artigau va manifestar: "a vostè, senyora alcaldessa, el que li voldria dir és que no em 'ningunegi' més ni com a polític ni com a persona, perquè el seu comportament al plenari anterior intentant tallar-me en la meva exposició em va semblar nefast". L'alcaldessa li va demanar que moderés les seves paraules, però Joan M. Artigau va seguir dient: "senyora alcaldessa, jo li faig fer una pregunta a vostè i als altres regidors". A això, Mendoza li va replicar, "jo li he respost la pregunta, senyor Artigau; el que vostè pot fer ara és formular preguntes, però no és el moment de fer explicacions sobre la resposta que jo li he fet".

En aquest punt, Artigau li va retreure que es trobaven al punt de "preguntes, precs i mocions i, per tant, puc fer moltes coses. No em condicioni; vostè el que ha de fer és no 'ningunejar-me' com a persona i respondre'm". L'alcaldessa li va tornar a demanar que vigilés amb el què deia. Artigau va seguir replicant: "vostè em pot respondre al següent plenari, això és correcte, però el que no pot ser és que no em respongui i després vagi a un mitjà de comunicació on li facin la mateixa pregunta que jo i allí sí la respongui. Això és 'ningunejar-me' com a polític i com a persona. Ho sento, senyora alcaldessa". La tensa discussió va seguir quan l'alcaldessa li va preguntar si tenia alguna pregunta a fer i Artigau va dir: "sí, per què no em contesta als plens?".

Camí Mendoza: "Senyor Artigau, vol fer el favor de tenir-me el respecte que pertoca?"

L'alcaldessa va voler passa el torn d'intervenció al regidor del PP –David Chatelain–, però Artigau va insistir: "li acabo de fer una pregunta. En acabat no vagi a la ràdio i contesti allà, eh!". Camí Mendoza li va demanar: "senyor Artigau, vol fer el favor de tenir-me el respecte que pertoca?" i Artigau va replicar: "el mateix respecte que m'ha de tenir vostè a mi". L'alcaldessa va seguir: "senyor Artigau, s'està excedint en el seu comportament; li demano respecte, estem en un punt de precs i preguntes" i el regidor no adscrit va replicar, "això és recíproc". Per cloure, l'alcaldessa va dir: "li passo la paraula al senyor Chatelain; vostè no té més la paraula fins el proper ple".