Cultura

Pubillatge

Segueix oberta la convocatòria del Departament de Festes, fins el 7 de maig, per presentar-se a Pubilla o Hereu de Cambrils

Per Redacció

Imatge del cartell promocional per a l'elecció del pubillatge de Cambrils
Imatge del cartell promocional per a l'elecció del pubillatge de Cambrils | Cedida

Segueix oberta la convocatòria del Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils per a l'elecció del Pubillatge de Cambrils 2021 que representarà el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals. Les nenes, els nens i joves que vulguin ser Pubilla, Hereu, Damisel·la o Fadrí s’hi poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat fins el proper divendres dia 7 de maig al Departament de Festes a través del correu festes@cambrils.org o el telèfon 977794579 ext 3082.  Les bases es poden consultar en aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/festes/pubilles-i-hereus/pubilla-i-hereu-de-cambrils.  

Cal recordar que el 2020 no es va obrir convocatòria a causa de la pandèmia i es va decidir ampliar el mandat del pubillatge escollit el 2019. Després d’un any molt difícil per la cultura popular i a les festes majors. Aquest 2021 es fa una crida especial a participar en aquest esdeveniment que té una tradició de més de 50 anys a Cambrils. 

Per publicitar les bases s’han editat uns fulletons informatius que es repartiran per les entitats i les escoles de Cambrils, entre els diferents cursos que hi poden participar. El material promocional també es distribuirà als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament i els Centres Cívics. A més, la informació es podrà trobar al web del Departament de Festes i a les xarxes socials  

Requisits i inscripcions  

La Pubilla, l’Hereu i les Damisel·les grans han de tenir entre 16 i 22 anys fets, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita i han d’estar empadronats a Cambrils. En el cas dels infantils, han d’haver nascut entre l’any 2012 i el 2015, estar empadronats a Cambrils  i disposar del vestit tradicional català.  

Les inscripcions es poden fer fins el divendres 7 de maig enviant un correu electrònic amb el full d’inscripció que es pot trobar al web del Departament de Festes, on també es poden consultar les bases complertes (https://www.cambrils.cat/festes/pubilles-i-hereus/pubilla-i-hereu-de-cambrils). Per ampliar la informació es pot trucar al telèfon 977 79 45 79 ext 3082. 

Tant l’elecció de la Pubilla, Hereu i Damisel·les grans com dels petits serà mitjançant sorteig. En el cas dels grans, s’escollirà un Hereu, dues Damisel·les i una Pubilla. La Pubilla serà l’últim nom que surti del sorteig i igualment el de l’Hereu, en el cas d’haver-hi més d’un noi candidat. Pel que fa als petits, la nena i el nen que surtin escollits seran nomenats Pubilla infantil i Hereu infantil, respectivament. Tota la resta de nens i nenes que s’hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils. Els escollits hauran d’assistir als actes detallats a les bases.  

Vestits tradicionals  

El Departament de Festes es fa càrrec de les despeses de confecció del vestit de la Pubilla gran i les seves dues Damisel·les, cedirà el vestit tradicional a l’Hereu durant tot el mandat i es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català pel dia de l’elecció per a tots els candidats que no en disposin. A més, l’Ajuntament disposa de capes d’hivern que es deixaran a la Pubilla, Damisel·les i Hereu pels actes de la Festa Major de la Immaculada i del Setge. Les nenes i els nens que es presenten a l’elecció de la pubilla i hereu infantil han de disposar del seu propi vestit tradicional català  

Tant la Pubilla i Hereu com les Damisel·les grans escollits seran obsequiats amb un passi anual del Port Aventura. A més, rebran vals descompte per les botigues de Cambrils, entre altres obsequis. L’obsequi per la Pubilla i Hereu Infantils serà una entrada al Port Aventura. A més, rebran altres obsequis, igual que totes les nenes i nens  candidats. 

Comenta aquest article