Informació general

Sinistre

Un camió surt de l'autopista, recorre més de 100 metres camp a través i s'estavella en una bassa

El sinistre es va produir el passat divendres a la tarda i el camió no serà retirat fins demà al matí i en aquests dies ha sofert el pillatge de bona part de la càrrega que duia

Per Lluís Rovira i Barenys

El camió ha quedat suspès damunt la bassa, al final del seu trajecte
El camió ha quedat suspès damunt la bassa, al final del seu trajecte | Lluís Rovira i Barenys

Un camió va sortir de l'autopista Ap-7, al terme municipal de Cambrils, mentre circulava en direcció Barcelona i després de recórrer més de 100 metres camp a través i passar per damunt d'una cava, va quedar encastat en una bassa com a final del fatídic trajecte després d'emportar-se, en el darrer tram del seu recorregut, un garrofer. Això va passar aquest passat divendres a quarts de cinc de la tarda, a la zona propera al Nou Cambrils i està previst que el camió es pugui retirar demà al matí amb l'ajuda d'unes potents grues.

Transport d'oli, vi i altres productes

El camió, de matrícula portuguesa, transportava garrafes d'oli, vi i també eines i objectes que es poden trobar a les botigues multifuncionals. Les causes de l'accident no es coneixen. Tot i que en un primer moment s'especulava amb què el conductor s'hauria pogut adormir, no s'entén, però, que el sotrac que va provocar la seva sortida de l'autopista no permetés reaccionar el conductor del vehicle ja que tot apunta que el camió va quedar finalment frenat quan després de carregar-se un garrofer va quedar penjat a la bassa que hi havia al darrera, dibuixant una línia recta des de la seva sortida de l'autopista. El conductor va ser dut a l'hospital però segons ha pogut saber revistacambrils.cat, es troba bé de salut i l'endemà ja va ser donat d'alta del centre hospitalari.

Pillatge de la càrrega del camió

Poc després de l'accident, els Mossos i els serveis d'atenció mèdica van comparèixer al lloc dels fets. Els Mossos també van avisar al propietari de l'explotació agrícola afectada. Posteriorment, després d'evacuar el conductor, el camió va quedar al mateix lloc, en ple terme. L'endemà al matí va ser objecte de pillatge per part de diferents grups de persones i pel que ha pogut saber revistacambrils.cat, van comparèixer els Mossos i la Policia Local que van perseguir a gent que anava carregada amb gènere procedent del camió. El pillatge va continuar el dissabte al vespre i, també, ahir diumenge.

Aquest matí han fet cap unes màquines excavadores al lloc de l'accident que han obert un pas des de l'autopista fins el camió sinistrat. Aquesta tarda ha vingut un altre camió de la mateixa companyia i ha carregat la part de la càrrega que quedava. El camió s'ha incorporat a l'autopista des d'aquest mateix lloc i per l'accés obert expressament. Demà, dimarts, al matí està prevista la retirada del camió mitjançant unes potents grues. Segons ha explicat el propietari de l'explotació a revistacambrils.cat, el lloc per on va entrar el camió dins la finca hi acostuma a haver, méss o menys a la mateixa hora que es va produir l'accident, un vehicle estacionat d'un home que acostuma a passejar els gossos per aquesta zona. També ha explicat que al costat de la mateixa bassa on s'ha estavellat el camió hi acostumen a anar cada dia un parell de persones grans a passar la tarda i que aquest divendres passat, per sort, encara no hi eren.

Aspecte de la cabina del camió amb els vidres xafats / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article