Informació general

Mobilitat

L'empresa municipal Aparcam segueix sense gerent

Al plenari del 26 d'abril, l'oposició va demanar una major transparència en la gestió de l'empresa i la contractació d'un nou gerent al capdavant de la mateixa

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edifici d'Aparcam
Imatge de l'edifici d'Aparcam | Lluís Rovira i Barenys

Les dues empreses municipals –Aparcam i Ingesòl– són, de forma recurrent, un punt de crítica per part dels grups de l'oposició. En aquesta ocasió, al plenari del passat dilluns 26 d'abril, es van aprovar els comptes anuals d'Aparcam SLM de l'exercici de 2020. El regidor d'Hisenda –Jaume Gila– va fer una àmplia exposició de xifres per acabar apuntant que el resultat final de l'exercici passat s'havia tancat amb un benefici de 50.685,72 euros. Sobre els números no hi va haver massa discussió per part dels grups de l'oposició, però aquests –PP, PSC i Cs– van seguir reclamant una major transparència en la gestió de les empreses municipals i també en la contractació d'un nou gerent ja que, a hores d'ara, no hi ha aquesta figura al capdavant d'Aparcam.

David Chatelain (PP): "Seguim esperant aquesta transparència i les explicacions"

Un dels més crítics va ser el portaveu del PP –David Chatelain– qui va recordar que "al ple de setembre de 2020, l'equip de govern va explicar que per millorar els serveis i la transparència de les empreses municipals s'iniciava una reestructuració de les mateixes. Pel que fa a la transparència, si ens atenem a les explicacions, set mesos després continuem igual. Seguim esperant aquesta transparència i les explicacions dels regidors acostumen a arribar tard. A més és obligació del govern respondre a les qüestions de les empreses municipals dins d'aquest plenari". Respecte als números de l'exercici de l'empresa, Chatelain va comentar que és difícil fer-ne una valoració donat l'any d'excepcionalitat viscut per la pandèmia de la covid-19. El PP es va abstenir en aquest punt.

Josep M. Vallès (PSC): "És una figura imprescindible (el gerent) per al bon funcionament de l'empresa municipal"

En matèria de personal sobre l'empresa Aparcam, el regidor del PSC –Josep M. Vallès– va preguntar sobre en quin es troba la contractació del nou gerent o nova gerenta. "És una figura imprescindible per al bon funcionament de l'empresa municipal i per tenir un interlocutor que presenti els números i marqui els criteris per a l'empresa". Els socialistes també es van abstenir en aquest punt.

Des de Cs, que també va votar abstenció, Juan Carlos Romera també va comentar que es feia complicat fer una valoració de les xifres del tancament de l'exercici 2020 de l'empresa donada la situació de pandèmia. El regidor no adscrit –Joan M. Artigau– també es va abstenir en aquest punt.

Lluís Abella, regidor de Protecció Ciutadana: "S'han acabat les proves per tenir el nou gerent"

Quant a les qüestions de personal, el regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Lluís Abella– va comentar que, "s'han acabat les proves per tenir el nou gerent; ja hi ha una persona i en breu es convocarà el consell d'administració d'Aparcam per tirar endavant aquesta contractació".

Comenta aquest article