Cultura

Jornades culturals

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebra les Jornades Culturals al voltant de la diada de Sant Jordi

Per Redacció

Representació teatral de les professores d'Educació Infantil, al pati de l'edifici Vedruna
Representació teatral de les professores d'Educació Infantil, al pati de l'edifici Vedruna | Cedida

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va celebrar, del 21 al 23 d'abril –Diada de Sant Jordi–, les tradicionals Jornades Culturals. Amb totes les mesures de seguretat es va aconseguir programar un seguit d’activitats per a les diferents etapes: Infantil, Primària i ESO. Tot l’alumnat de l’escola va participar una vegada més del certamen que va comptar amb actuacions musicals i de dansa, un concurs literari, un concurs fotogràfic, un escape room o la realització de manualitats típiques d’aquestes dates.

Representació teatral de la Llegenda de Sant Jordi

Les mestres d’Infantil van preparar una obra teatral amb la llegenda de Sant Jordi. Divendres a la tarda els més petits de l’escola van poder gaudir de la representació. El drac, la princesa, el rei o el cavaller Sant Jordi van ser els protagonistes d’una història que va encantar als més petits.

L’alumnat de P3, P4 i P5 van realitzar un mural gegant i col·laboratiu situat al pati d’infantil en el que han pogut deixar empremta de la seva creativitat a través d’aquest gran llenç.

Mural “Stop Plàstics”

L’etapa d’Infantil també va realitzar una activitat reflexiva per conscienciar als més petits de la necessitat de no utilitzar plàstics d’un sol ús ni paper de plata. En concret van fer diferents murals gegants en els que es plasma les conseqüències que tenen aquests materials en el mar. Els murals estan distribuïts en els diferents patis de l’edifici Vedruna.
Sant Jordi, el drac, la princesa, castells... Aquests dies les aules d’Infantil es van omplir d’aquests personatges llegendaris en els minimons i microambients que realitzen.

Roda d’espectacles

L’expressió artística té moltes formes i l’alumnat d’ESO en va fer una demostració als més petits. Alguns nois i noies de l’ESO van participar en una roda d’espectacles que han fet les delícies dels alumnes d’Infantil que van poder veure els diferents espectacles distribuïts en els seus grups bombolla en els diferents espais del pati habilitats per les actuacions.

Decoració de passadissos

Les parets dels passadissos de Primària es van convertir en un espai de llegenda gràcies a les manualitats que han fet els alumnes. Amb materials reciclats i cartrons van construir bonics castells que decoren i ambienten l’espai en aquestes Jornades Culturals.
A l’ESO els passadissos es van omplir de dracs que incorporaven els personatges de la llegenda i els llibres tan importants durant aquests dies.

XVI Jocs Florals

L’alumnat de Primària va participar en el Concurs Literari “Dracs i més dracs” que s’ha dedicat a reflexionar l’escola de qualitat per a tothom o el Medi Ambient. A l’ESO l’alumnat va participar en els Jocs Florals que han arribat a la seva edició número setze. Els nois i noies van visionar unes imatges d'inspiració i havien de redactar un escrit en prosa o en vers sobre aquestes imatges. Ara els millors escrits de cada classe resultaran premiats. Els guanyadors es donaran a conèixer a final de curs.

Concurs fotogràfic

Ja s’ha convertit en una activitat imprescindible de les Jornades Culturals. L’alumnat es va distribuir per classes al Parc del Pescador i al Parc del Pinaret per deixar anar la seva creativitat plàstica. Es tracta d’una activitat en grup en la que els alumnes han de realitzar diferents fotografies en les següents categories: composició artística, paral·leles, expressió corporal, al·legoria a la llegenda de Sant Jordi, mímica, joc de perspectiva, quatre colors, paraules efímeres i dia dels enamorats.