Societat

Sant Jordi

Una gran diada de Sant Jordi

El Mercat de Sant Jordi al port va ser el centre neuràlgic de la diada a Cambrils i va enregistrar una nombrosa assistència de gent durant bona part del dia

Per Berta Ruiz

Parades de llibres i roses es van instal·lar, durant tota la jornada d'ahir, al Port de Cambrils
Parades de llibres i roses es van instal·lar, durant tota la jornada d'ahir, al Port de Cambrils | Berta Ruiz

Hi havia moltes ganes de viure un Sant Jordi normal després d'un any d'aturada forçosa. I el dia d'ahir hi va acompanyar en tots els sentits, amb un temps amb sol i temperatures agradables després d'uns quants dies de núvols i frescor. La gent també es va mobilitzar com sempre, decidida a fer-se protagonista de la diada juntament amb els llibres i les roses.

Mercat de Sant Jordi al Port

Durant tot el dia, l'activitat al Mercat de Sant Jordi instal·lat al Port va ser constant. Molta gent hi va acudir per comprar la tradicional rosa, llibres de tota mena, així com d'altres complements relacionats amb la diada. En aquesta ocasió, l'edició –marcada per la pandèmia de la covid-19– va comptar amb control d'aforament, dispensador de gel hidroalcohòlic i altres advertiments de seguretat anti-covid.

La Unió de Botiguers de Cambrils –amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament– van organitzar el mercat en el què es van muntar un total de 19 carpes que corresponen a dues llibreries –Bellart i Carlin– amb sis carpes cadascuna; dues floristeries –Abellà Floristes i Jardineria Bordera– amb diverses carpes, així com el taller d'artesania Traç, que va oferir objectes d'artesania relacionats amb la diada de Sant Jordi.

La Unió de Botiguers també va disposar una carpa, on hi va haver un espai per a la signatures de llibres per part dels autors. El matí van signar llibres Carmen Bueno (L'osset lila) i Rosana Andreu (Les aventures d'en Nick), mentre que a la tarda va ser el torn de Carolina Aguilar (Emma, perquè la lluna està trista?) i Gerard Martí i Pedro Otiña, que van signar exemplars del llibre "Cambrils desaparegut".

Sant Jordi solidari

El Mercat de Sant Jordi també va tenir un apartat solidari amb la venda de molts objectes així com la rosa solidària, dins la campanya "Pels Valents", que té l'objectiu de fer realitat el Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center de Barcelona, el centre d’Oncologia Pediàtrica més gran d’Europa. A la parada del port s'hi podien trobar els nous rellotges intel·ligents i les polseres, dues de les novetats del merchandising de la campanya, així com les mascaretes, les roses fetes amb ganxet i moltes altres objectes.