Societat

Llibres

Un dia esplèndid per una diada de Sant Jordi gairebé com les d'abans de la pandèmia

El mercat de Sant Jordi, instal·lat al port, acull un total de 19 carpes; ha obert aquest matí a partir de les 10 h i no tancarà fins les 21 h del vespre

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del mercat de Sant Jordi al port, aquest matí
Aspecte del mercat de Sant Jordi al port, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El Mercat de Sant Jordi al port s'ha posat en marxa, aquest matí, amb un temps primaveral marcat pel sol i la bonança. Les parades de llibres, roses i de complements relacionats amb Sant Jordi s'han distribuït en un tram del passeig del port en una zona amb control d'aforament, dispensador de gel hidroalcohòlic i altres advertiments de seguretat anti-covid. Segons ha recollit revistacambrils.cat, els responsables de les parades valoren molt positivament aquest retorn al Sant Jordi tradicional després que l'any passat quedés suspès degut a la pandèmia. Hi ha ganes de comprar i de participar d'aquesta festa tan cívica, afirmaven els responsables dels establiments que hi participen.

El Mercat de Sant Jordi continuarà obert fins les 21 h i s'espera el gruix més important de gent de cara a la tarda i vespre, després que molta gent hagi acabat la seva jornada laboral. La Unió de Botiguers de Cambrils –amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament– són els responsables d'aquest mercat en el que hi participen un total de 19 carpes que corresponen a dues llibreries –Bellart i Carlin– amb sis carpes cadascuna; dues floristeries –Abellà Floristes i Jardineria Bordera– amb diverses carpes, així com el taller d'artesania Traç, que ofereix objectes d'artesania relacionats amb la diada de Sant Jordi. La Unió de Botiguers també disposa d'una carpa, on hi ha un espai per a la signatures de llibres per part dels autors. Aquest matí ja hi han signat Carmen Bueno (L'osset lila) i Rosana Andreu (Les aventures d'en Nick). Aquesta tarda, a les 17,30 h, serà el torn de Carolina Aguilar (Emma, perquè la lluna està trista?) i a les 18 hores, Gerard Martí i Pedro Otiña, signaran exemplars del llibre "Cambrils desaparegut".

Comenta aquest article