Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies i el xou amb els cotxes aparcats a la plaça de la Vila

Ahir es va viure una situació un pèl còmica protagonitzada pels ocupants d'un dels vehicles estacionats a la plaça en el moment de la conecntració dels Avis i Àvies

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies van fer la concentració setmanal, ahir, a la plaça de la Vila. Una setmana més, van fer gala d'un gran esperit de resistència, tal com va agrair la portaveu del col·lectiu tot just a l'inici de la concentració. La portaveu, com acostuma a fer cada setmana, va recordar que la repressió no s'ha aturat en cap moment i que el col·lectiu dels Avis i Àvies s'ha de mantenir dempeus mentre duri aquesta situació. Després d'aquests missatges es va iniciar el protocol habitual amb el cant de l'Estaca seguit de les consignes i càntics reclamant la llibertat i l'amnistia així com la independència de Catalunya. Finalment, el cant dels Segadors va cloure l'acte.

Ahir, a tall d'anècdota, el protagonisme involuntari de l'acte el van prendre un parell de vehicles estacionats a la plaça de la Vila, tocant a la zona de concentració dels Avis i Àvies. Els dos vehicles van voler sortir, primer l'un i després l'altre, sense esperar que s'acabés d'enllestir la concentració. En el cas del primer vehicle, a més, es va donar una situació un pèl còmica quan un home que estava assegut a una terrassa d'un bar es va aixecar per pujar en aquest vehicle on ja hi havia la conductora al volant. Quan l'home ja estava al mig de la rotllana dels Avis i Àvies dirigint-se al vehicle va sortir la propietària del bar al seu darrera per advertir-lo que no havia pagat la consumició. Llavors va baixar la conductora i va solucionar la qüestió. Després d'això, tots dos van pujar al vehicle i van marxar de la plaça. Tota aquesta escena va passar al mig de la rotllana, talment com si fos un gag dels Vileros i Mariners, buscant un paral·lelisme amb la situació i el lloc. Cal dir que ahir no hi va haver presència policial a la plaça de la Vila en cap moment de la concentració dels Avis i Àvies.

Comenta aquest article