Cultura

Sant Jordi

Es recupera el mercat de Sant Jordi al port que enguany disposarà d'un total de 19 carpes

Després que l'any passat no es pogués organitzar cap acte per l'esclat de la pandèmia de la covid-19, enguany es farà el mercat de Sant Jordi, que, a més, acollirà la signatura de llibres a càrrec de diferents autors

Per Berta Ruiz

Aspecte del Mercat de Sant Jordi d'ara fa dos anys, l'abril de 2019
Aspecte del Mercat de Sant Jordi d'ara fa dos anys, l'abril de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Torna el Mercat de Sant Jordi al Port, aquest proper divendres 23 d'abril, diada de Sant Jordi. Després que l'any passat no es pogués organitzar cap acte per l'esclat de la pandèmia de la covid-19, enguany sí serà possible, amb totes les mesures de seguretat sanitàries. La Unió de Botiguers de Cambrils –amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils– muntaran un mercat que comptarà amb un total de 19 carpes. Hi participaran dues llibreries –Bellart i Carlin– que disposaran de sis carpes cadascuna. D'altra banda, es comptarà amb dues floristeries –Abellà Floristes i Jardineria Bordera– que disposaran de diverses carpes, així com el taller d'artesania Traç, que tindrà objectes d'artesania relacionats amb la diada de Sant Jordi. La Unió de Botiguers també muntarà una carpa, on hi haurà un espai per a la signatures de llibres per part dels autors. Enguany, per primer vegada, s'ha establert un horari amb diferents autors que signaran exemplars:

A les 12.30 hores: Carmen Bueno signarà el seu conte "L'osset lila"

A les 13 hores: Rosana Andreu signarà el seu conte "Les aventures d'en Nick"

A les 17.30 hores: Carolina Aguilar signarà el seu conte "Emma, perquè la lluna està trista?"

A les 18 hores: Gerard Martí i Pedro Otiña signaran exemplars del llibre "Cambrils desaparegut"

La dinamitzadora comercial de la Unió de Botiguers –Sílvia Coll– ha comentat a revistacambrils.cat que, "afrontem amb moltes ganes aquest Mercat de Sant Jordi i esperem que el temps ens acompanyi". Serà una edició especial marcada per les mesures de seguretat contra la covid-19. Totes les parades s'espaiaran molt més; s'instal·laran unes tanques per controlar l'aforament i hi haurà controls d'accessos amb personal de seguretat. Caldrà fer neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada i dur posada la mascareta. Els estands també disposaran de dispositius de desinfecció per tal de garantir la seguretat de tothom.

Aquesta serà la 26a edició del Mercat de Sant Jordi organitzat per al Unió de Botiguers, d'ençà de l'any 1994. Des d'aleshores s'havia fet cada any ininterrompudament excepte l'any passat. Enguany, el Mercat de Sant Jordi estarà obert de les 10 a les 21 hores, al Port.

Exposició, hora del conte i celebració al Casal Popular El Polvorí, altres activitats de la diada de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi a Cambrils contempla un parell d'actes institucionals de caire cultural. A partir de les 16 h, a la sala Àmbits del Centre Cultural, es farà l'obertura de l’exposició TOT EL MÓN LLEGEIX, I TU?, de  l’escriptor i fotògraf reusenc Jordi Folck. Es tracta d'una exposició fotogràfica-literària com a homenatge al lector d’arreu del món. Més tard, a les 18 h, i també al Centre Cultural, es farà una hora del conte dedicada a Llegendes de Dracs, a càrrec d’Ingrid Domingo. En aquest cas cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca Josep Salceda i Castells, a través del mail   bib@cambrils.cat 

D'altra banda, la tarda del 23 d'abril i a partir de les 17h, el Casal Popular El Polvorí obre les seves portes per tal que la gent hi pugui accedir. El Casal convida a anar-hi "a fer una birra, o només a xerrar, a explicar-nos quin llibre t'has comprat o a qui has regalat una rosa".

Comenta aquest article