Informació general

Rieres

Lluís Abella, regidor de Serveis i Medi Ambient: «Actuem en el moment que la Policia informa de la detecció d'un abocament»

Per Berta Ruiz

Abocament de mobles i andròmines al Torrent d'en Gené
Abocament de mobles i andròmines al Torrent d'en Gené | Berta Ruiz

Aquest passat dissabte 17 d'abril, revistacambrils.cat informava de la detecció d'un abocament al Torrent d'en Gené, a prop del Camí de Belianes, a l'alçada del pont de l'autopista AP-7. A principis d'abril, algú hi va abocar diferents mobles en aquest punt com un sofà, unes tauletes de nit, unes calaixeres, trossos de cadires, somiers, plafons de fusta, un televisor vell i, fins i tot, una bicicleta estàtica per fer exercici. Davant d'aquest tipus d'accions incíviques, el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "des de l'Ajuntament tenim una partida per a la neteja de rieres en zones urbanes. Com funcionem? S'hi actua en el moment que la Policia ens fa arribar l'informe al departament de Medi Ambient conforme s'ha detectat l'abocament. Depenent del volum de deixalles hi va l'empresa que tenim contractada per a la neteja puntual de rieres o fins i tot a vegades també hi col·labora Secomsa en la seva retirada".

El regidor de Serveis i Medi Ambient ha lamentat aquestes conductes. "Malauradament, cada any per aquesta època –i potser s'ha agreujat amb la pandèmia– s'incrementa l'abocament de residus als barrancs i rireres. Recentment, diferents ajuntaments com els de Reus o Riudoms també van mostrar el seu neguit perquè s'havien trobat molts més abocaments. Sembla ser que hi ha hagut un increment. Ja hem parlat amb la Patrulla Verda perquè estigui alerta, però això, la gent ho fa d'amagat. No podem esperar molt tampoc per retirar aquest tipus d'abocaments perquè podria venir una rierada o un aiguat i ho enviaria tot al mar. Hi actuem quan es té constància".

 

 

Comenta aquest article