Cultura

El jazz omple la Cripta de la mà de l'Elisabet Raspall Trio

La 13a Mostra de Jazz&Blues de Cambrils, inaugurada el dissabte passat, va continuar, ahir, a la Cripta de l’Ermita. Elisabet Raspall, acompanyada per Tom Warburton i Jarrod Cagwin, va presentar “Links”, el seu últim treball discogràfic

Per Andreu Dalmau

Elisabet Raspall trio va actuar, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita dins la 13a Mostra de Blues & Jazz
Elisabet Raspall trio va actuar, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita dins la 13a Mostra de Blues & Jazz | Andreu Dalmau

Una setmana després del començament de la 13a Mostra Jazz&Blues de Cambrils, va actuar a la Cripta de l’Ermita l’Elisabet Raspall Trio, ahir a la tarda. La formació, liderada per la pianista i compositora de Vilanova i la Geltrú, va presentar el seu últim treball “Links” en una sala que es va omplir de gom a gom.
Abans del concert, Isaac Albesa va agrair a tots els presents l’assistència i va recordar que “feia molt de temps que volien tornar a portar aquesta artista”. Després de les paraules de l’organitzador van pujar a l’escenari l’Elisabet Raspall acompanyada de Tom Warburton, el contrabaixista, i Jarrod Cagwin, el percussionista.
La compositora es va mostrar molt agraïda de poder tornar a tocar a la Cripta i va presentar el seu 12è treball “Links” (“Vincles”) com “un conjunt de peces que s’inspiren en diferents sentiments, persones i llocs”. Per exemple, algunes de les peces que van interpretar els tres músics, van ser “El sol mariner”, inspirada en les platges de la Vilanova natal de Raspall; “El virolai”, obra que beu de la tradició catalana o “Desencís”, una cançó basada en un poema de la seva amiga Mercè Rosals.

Els músics van aconseguir traslladar al públic tot el significat de la música gràcies a una interpretació plena d’energia i emoció. El moment més destacat del concert va ser el solo de Jarrod Cagwin a la percussió. Jugant amb les diferents sonoritats del seu instrument i amb una gran exhibició de virtuosisme va arrancar un gran aplaudiment i exclamacions d’admiració entre el públic. El contrabaixista, Tom Warbuton, tampoc es va quedar enrere en la seva demostració de talent.

L’anècdota de l’acte la va protagonitzar el micròfon que feien servir els músics per parlar. No va funcionar del tot bé quan havia de fer-ho i a mig concert va provocar un soroll eixordador que no va interrompre l’actuació per ben poc. En un gran exercici de professionalitat el contrabaixista va poder solucionar el problema tecnològic sense deixar de tocar i tot va quedar en una anècdota.

Abans d’acabar el concert, Elisabet Raspall va agrair a l’organització i a tots els presents la seva aposta per la cultura. “Esperem que poc a poc es pugui anant tornant a la normalitat dins del món cultural”, va dir la pianista catalana.
La propera cita de la 13a Mostra Jazz&Blues de Cambrils és al Teatre del Casal amb el concert de Womblues, el proper dissabte 1 de maig. També el mateix cap de setmana (el diumenge), actuarà Carles Vinarès a la Cripta de l’Ermita. Les entrades a tots dos concerts costen 10€ i es poden adquirir a entradium.com.

 

Comenta aquest article