Societat

Gastronomia

Els xefs cambrilencs amb estrella Michelin, protagonistes de la jornada d'ahir als Premis Gastronòmics Tarragona

Els xefs cambrilencs Arnau Bosch i Rubén Campos, dels restaurants Can Bosch i El Rincón de Diego, respectivament, van fer un menú degustació conjunt amb tres plats cadascun en la jornada d'ahir

Per ACN

Rubén Campos i Arnau Bosch, ahir, a Tarragona
Rubén Campos i Arnau Bosch, ahir, a Tarragona | ACN

Els xefs cambrilencs Arnau Bosch i Rubén Campos, dels restaurants Can Bosch i El Rincón de Diego, respectivament, van ser uns dels protagonistes destacats de la jornada d’ahir dels Premis Gastronòmics Tarragona, unes jornades que se celebren per primera vegada per donar suport al sector gastronòmic, turístic i d’oci del Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i per mostrar la seva excel·lència gastronòmica, tant de la creativitat com de la qualitat dels seus productes. Els Premis Gastronòmics Tarragona se celebren al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Van començar el passat divendres i es clouran aquest proper dimarts 20 d’abril.

Els restauradors cambrilencs, amb estrelles Michelin, van fer un menú degustació conjunt amb tres plats cadascun. "Hem intentat fer el menú el màxim d'equilibrat, intercalant-nos entre els plats", va detallar Bosch. El xef també va assegurar que el certamen contribuirà a ajudar al sector de la restauració, ja que enguany servirà d'aparador de la gamba de Tarragona: "és un producte que està molt valorat i esperem que tot això agafi força i en les següents edicions puguem tenir molt d'èxit". En paral·lel, va lamentar que el Procicat hagi prorrogat una setmana més les restriccions vigents: “com a tothom, ens ha afectat treballar a mitja jornada. No és el mateix que amb dos torns i els costos fixos són gairebé els mateixos; les restriccions territorials ens afecten perquè hi ha menys flux de turisme i gent”.

Dilluns es donaran a conèixer els guanyadors de la primera edició

La jornada gastronòmica s'havia iniciat al matí amb els germans Torres, que van captivat el públic amb la seva exhibició. Els xefs barcelonins, amb dues estrelles Michelin, van mostrar el seu mestratge amb l'elaboració d'un plat amb la gamba tarragonina de protagonista. Per la tarda i després del dinar elaborat pels xefs cambrilencs amb estrella Michelin, la jornada va continuar amb una “masterclass” de cocteleria Royal Bliss a càrrec d'Adrià de la Rosa i, també, amb una altra exhibició gastronòmica per part del xef Jeroni Castell. Les activitats culinàries es repetiran amb més xefs d'estrella Michelin avui diumenge. Finalment, dilluns es donaran a conèixer els guanyadors de la primera edició dels Premis Gastronòmics Tarragona, en un acte a les deu del matí presidit per l'alcalde Pau Ricomà.
Aquest passat divendres, després de classificar-se, sis cuiners van elaborar en directe diverses receptes amb la gamba i el peix blau de Tarragona per esdevenir el millor xef del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. També van concursar els finalistes de la secció de cocteleria, els quals van preparar els seus combinats.

Jurat d'estrella Michelin

El jurat del concurs gastronòmic per escollir el millor xef està format per nou estrelles Michelin. En concret, per Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin), Diego Campos (El Rincón de Diego, Cambrils), Fran López (Villa Retiro, Xerta), Josep Moreno (Deliranto, Salou), Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), Vicent Guimerà (L'Antic Molí, Ulldecona), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Rafel Muria (Quatre Molins, Cornudella). Tots ells amb una estrella Michelin. Pel que fa al concurs de cocteleria, Sergio Estévez, campió de cocteleria i Brand Ambassador de Royal Bliss, ha estat l'encarregat de jutjar les propostes.

 

 

 

 

Comenta aquest article