Informació general

Restriccions

El temps ennuvolat i la pluja se sumen al primer cap de setmana de retorn del confinament comarcal

El sector de la restauració i el sector comercial ho han notat força i la baixada de gent respecte a un cap de setmana de primavera sense confinament i amb bon temps ha estat d'un 50 - 60 %

Per Lluís Rovira i Barenys

Ambient al port, ahir diumenge cap el migdia
Ambient al port, ahir diumenge cap el migdia | Lluís Rovira i Barenys

El primer cap de setmana de confinament comarcal ha coincidit amb un dissabte i un diumenge amb cel ennuvolat i amb estones amb pluja molt fina. Tot plegat, la suma del confinament amb la meteorologia adversa, ha fet que la presència de visitants s'hagi reduït força. El sector de la restauració i el sector comercial ho han notat força i la baixada de gent respecte a un cap de setmana de primavera sense confinament i amb bon temps ha estat d'un 50 - 60 %. Segons ha comentat el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, a revistacambrils.cat, "ja és normal que després de Setmana Santa hi hagi una certa baixada. Aquest cap de setmana passat, però, s'hi ha sumat el confinament comarcal i també el mal temps".

Ahir diumenge, la competició ciclista de la BTT Scott Marathon va reunir molta gent a Cambrils per competir en aquesta prova de caire estatal. L'ambient ciclista es va notar per tota la façana del port. De mig matí en endavant fins i tot va sortir el sol tot i que a la tarda va tornar a aparèixer la pluja.

Tancament dels càmpings de la demarcació

El sector del càmping de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre lamenta que gairebé el 100% de les reserves fetes per aquest darrer cap de setmana s’han cancel·lat arran del confinament comarcal. Segons el gremi, hi havia una previsió d’entre un 40 i 50% d’ocupació, i amb les noves restriccions de mobilitat s’ha reduït a un 5% en els establiments que han continuat oberts després de Setmana Santa. A la Terra Alta, els allotjaments turístics també s’han vist molt afectats per les cancel·lacions amb la pèrdua de la majoria de les reserves. Els comerciants de Tarragona i Reus han notat una disminució dels clients i, de retruc, de les vendes. Tots els agents del sector turístic i comercial reclamen que el Procicat reconsideri la mesura i el confinament passi a ser per regió sanitària.

Segons el president de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Joan Antón, el confinament comarcal ha estroncat l'arrencada de la temporada per Setmana Santa, tot i que reconeix que els caps de setmana posteriors a Pasqua són "fluixos". "Les cancel·lacions han sigut gairebé del 100%, perquè la mobilitat de la comarca és molt testimonial; vivim principalment dels clients de l'àrea metropolitana de Barcelona i els hem perdut".

 

Comenta aquest article