Cultura

Concert

Elena Ley i Miguel Talavera donen el tret de sortida a la 13a Mostra Jazz&Blues de Cambrils

El festival organitzat per La Mar de Jazz es trasllada a la primavera per segona vegada en els seus 12 anys d’història a causa de la pandèmia. El cartell d’enguany l’integren 5 concerts i la dona hi té un paper protagonista.

Per Andreu Dalmau

Miguel Talavera i Elena Ley, ahir, a l'escenari del teatre del Casal
Miguel Talavera i Elena Ley, ahir, a l'escenari del teatre del Casal | Andreu Dalmau

Per 13è any consecutiu, La Mar de Jazz organitza la Mostra de Jazz&Blues de Cambrils, un festival que ens apropa el millor de la música americana. Enguany, la programació, tradicionalment oferta durant la tardor, es trasllada als mesos d’abril i maig per evitar coincidir amb altres propostes. El cartell, presentat el passat 19 de març, està integrat per cinc concerts on la dona té un paper importantíssim.

Abans de començar el concert, l’organitzador de La Mar de Jazz, Isaac Albesa, va voler agrair als assistents la seva presència i va dedicar el concert a dues persones íntimament relacionades amb el projecte que han perdut la vida en els darrers dies. Així doncs, el festival es va donar per començat amb l’actuació d’Elena Ley i Miguel Talavera, que van presentar el seu disc “AmericanStories” al Teatre del Casal. La cantant italiana i el guitarrista barcelonès van apropar country, blues i bluegrass de collita pròpia i diverses cançons conegudes entre els aficionats a la música americana. Van sonar cançons de Johnny Nash, Dolly Parton i molts altres artistes reconeguts dins de l’escena. Les cançons que més èxit van tenir entre el públic, però, van ser una versió d’una cançó d’ACDC i l’adaptació al bluegrass de Walking on sunshine. Aquesta última va comptar amb l’efusiu acompanyament del públic, que va seguir el ritme amb aplaudiments, encoratjat pels cantants.

El concert va ser molt dinàmic en tot moment ja que els músics enllaçaven les diferents cançons amb comentaris burletes i diferents anècdotes de la seva carrera. Aquest toc d’humor va animar al públic que va acabar engrescat amb els acudits. Pel que fa a la música, Miguel Talavera va fer una exhibició de talent amb la guitarra a les mans de la mateixa manera que Elena Ley ho va fer amb la seva veu. Els solos espectaculars del guitarrista van agradar molt al públic que no va dubtar en aplaudir a mitja cançó en diverses ocasions. Tots dos músics van mostrar molta sinergia dalt de l’escenari, tant en els moments humorístics com en els moments musicals.

El concert va durar gairebé una hora i mitja que es va fer curta. Abans de marxar, Ley i Talavera van oferir un bis que alguns espectadors es van perdre per voler marxar abans d’hora. Un cop acabat el concert, els dos músics van signar alguns autògrafs als espectadors que havien tingut més paciència.

La propera cita de la 13a Mostra Jazz&Blues de Cambrils és a La Cripta de l’Ermita amb el concert de l’Elisabet Raspall Trio, el proper diumenge 18 d’abril. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a entradium.com.

Comenta aquest article