Informació general

L'Ajuntament establirà una nova estructura i una nova gestió per a la Policia Local

Per Lluís Rovira i Barenys



L'informe de la Generalitat diu que l'actual lloc que ocupa la Policia Local no és l'adequat
El govern municipal portarà al proper ple, que se celebrarà el 24 d'abril, el projecte de la nova estructura i gestió de la Policia Local per a la seva aprovació. Aquest projecte, elaborat per la Generalitat en el decurs dels darrers tres anys, avalua l'estructura actual de la Policia Local de Cambrils i planteja unes propostes que han de permetre aprofitar els recursos existents així com millorar l'estructura i la gestió.

74 agents de la Policia Local

L'informe diu que es necessiten 74 agents de policia local per a satisfer les necessitats de Cambrils. Actualment hi ha 60 agents en plantilla. El projecte proposat per la Generalitat és per a implantar-lo en 4 anys. Així doncs, en els propers 4 anys hi hauria d'haver 14 agents nous en plantilla. A més, segons va explicar ahir l'alcalde, Robert Benaiges, "la presència policial s'incrementarà encara més ja que el novembre del 2008 han d'estar desplegats els Mossos d'Esquadra a la nostra zona. A Cambrils li correspon una caserna amb uns 96 mossos".

A banda del nombre d'efectius, l'estructura de comandament també ha de canviar. Tal i com explicava l'alcalde, "en aquests moments hi ha un intendent, un sotsinspector, diversos caporals i la resta són agents. No hi ha ni inspector ni sergents. Aquests comandaments que falten s'hauran de contractar des de fora o s'hauran de cobrir per promoció interna. A banda, l'estructura actual de torns també ha de canviar i ajustar-se a altres condicionants".

Noves dependències

L'informe de la Generalitat també diu que l'actual lloc que ocupa la Policia Local no és l'adequat i que es necessita un nou espai. Sobre aquesta qüestió, l'alcalde va dir que seria un tema a decidir en aquesta propera legislatura i que en tot cas cada candidat hi diria la seva. La proposta de Robert Benaiges és la de construir un edifici al solar de darrera de l'Ajuntament i que actualment serveix de pàrquing. A la planta baixa hi hauria les dependències de la Policia Local i al pisos superiors hi hauria dependències administratives de l'Ajuntament.

Control de les ordenances

Un dels aspectes que es proposa en l'informe és que la Policia Local ha d'assumir més responsabilitats respecte al control de les ordenances municipals com són les de tinença d'animals, sorolls, ocupació de la via pública,....Segons l'alcalde, "això significa incrementar el coneixement de les ordenances municipals per part dels agents. la pròpia policia ha d'estar disposada a formar-se fora de les hores de feina". A més, segons l'informe, un dels aspectes més positius de la Policia Local de Cambrils és "que està format per una plantilla jove amb ganes de formar-se", segons va comentar Robert Benaiges.

Per a posar en marxa aquest projecte de nova gestió estructura de la Policia Local el ple del 24 d'abril aprovarà un suplement de crèdit amb el romanent de tresoreria. Segons va manifestar l'alcalde, "la seguretat és un dels temes més importants que s'ha de tractar en aquesta propera legislatura".

Comenta aquest article