Informació general

La Fecam es posiciona a favor de l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació de tren

La Fecam va entrar ahir al registre de l'Ajuntament, una instància sol·licitant que es tiri a terra l'edifici de l'antiga estació de tren per tal que "quedi comunicada l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda d'Horta de Santa Maria"

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de l'antiga estació del tren
Aspecte de l'antiga estació del tren | Lluís Rovira i Barenys

La Fecam va entrar ahir al registre de l'Ajuntament, una instància sol·licitant que es tiri a terra l'edifici de l'antiga estació de tren per tal que "quedi comunicada l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda d'Horta de Santa Maria sense cap tipus d'impediment físic i visual". En aquesta mateixa instància la Fecam pregunta "quan s'iniciarà el desmantellament de la via de tren que inclou el pont de la riera d'Alforja".

Victorià Luque: "No estem d'acord que es conservi aquest edifici donades les poques virtuts que té"

El president de la Fecam, Victorià Luque, ha explicat a revistacambrils.cat que l'entitat que presideix va fer una reunió urgent de junta per debatre aquesta qüestió i que tots van estar d'acord en l'enderroc de l'antiga estació, "no estem d'acord que es conservi aquest edifici donades les poques virtuts que té". En l'exposició de motius de la instància presentada per la Fecam s'argumenta que "aquest edifici sense cap tipus de valor històric o artístics és un obstacle per a la continuació de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda d'Horta de Santa Maria" i afegeix que "al POUM ja s'ha contemplat que un cop es fes el canvi de traçat ferroviari aquest edifici aniria a terra per obrir una artèria de comunicació principal al municipi". Luque, a més, demana que aquesta acció d'enderroc de l'edifici de l'antiga estació es faci el més aviat possible, "si es pot fer l'any vinent, no ho deixem per d'aquí a 10 anys".

La Fecam considera que el barri de l'Eixample "ha estat oprimit entre la N-340 i la via del tren" i que aquests darrers anys, amb l'ampliació de l'avinguda del Baix Camp "ha millorat considerablement la fluïdesa en la comunicació interna de la ciutat. Per tant considerem que treure l'edifici que interromp la gran avinguda que es formaria connectant l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda d'Horta de Santa Maria donant un accés directe a la zona de platges és imprescindible."

Revalorització del barri de l'Eixample

La Fecam també considera que una altra avantatge de tot plegat seria la "revalorització de la zona, tant als locals com als habitatges ja que el preu actual no és el mateix a la zona de l'Eixample com a Horta de Santa Maria". Segons la Fecam, "aquesta renovació donaria un canvi tan necessari a aquesta zona forçant als grups problemàtics a deixar el seu lloc de residència i les seves activitats insalubres". En aquest sentit Victorià Luque ha manifestat, referint-se al barri de l'Eixample, que "un dels barris que era dels millors o el millor de Cambrils s'ha convertit en un abocador i aquí és on l'Ajuntament té molta feina a fer i aconseguir que, com a mínim, no hi hagi la degradació actual".

Luque també creu que es podria fer una projecte perquè la ciutadania pugui veure com podria quedar la zona de l'antiga estació en cas de preservar l'edifici, "tot i això, nosaltres creiem que conservar-lo no és viable i que si l'associació de veïns del barri de l'Eixample vol un espai per a fer reunions, l'Ajuntament disposa d'edifici suficients que poden servir per aquestes associacions". El president de la Fecam també ha explicat que el següent pas serà el de demanar una reunió amb l'equip tècnic de l'Ajuntament i alcaldia per parlar d'aquest tema i ha dit que confia que aquesta trobada pugui ser presencial.

 

 

 

Comenta aquest article