Informació general

Òmnium Cultural

Emili Argilaga, president d'Òmnium Baix Camp: «Cambrils té un pes prou important amb prop d'un 13% dels socis de l'entitat a la comarca»

Òmnium Cultural Baix Camp va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una trobada de socis, sòcies i simpatitzants de l'entitat

Per Berta Ruiz

Trobada organitzada per Òmnium Baix Camp, ahir a la tarda, al Centre Cultural
Trobada organitzada per Òmnium Baix Camp, ahir a la tarda, al Centre Cultural | Berta Ruiz

Òmnium Cultural Baix Camp va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una trobada de socis, sòcies i simpatitzants de l'entitat. Des de la junta es va impulsar aquest activitat amb l'objectiu de presentar el projecte d’Òmnium Baix Camp a Cambrils, establir vincles, poder intercanviar opinions i estudiar la possibilitat de fer diferents activitats i accions al municipi. El president d'Òmnium Baix Camp –Emili Argilaga– va explicar a revistacambrils.cat que, "som Baix Camp, volem estendre'ns i ser presents al territori. Per circumstàncies potser no hem trobat les persones o no hem sabut connectar prou bé a llocs com Cambrils –que té un pes prou important– amb prop d'un 13% dels socis del Baix Camp i gairebé unes 500 persones sòcies".

Segons va apuntar Argilaga, "la nostra intenció és ensenyar què fem, explicar que fa l'òmnium nacional i què fem nosaltres al Baix Camp. A partir d'aquí veure surt alguna persona que vulgui fer de coordinador i, fins i tot, que s'uneixi a la nostra junta del Baix Camp per activar diferents activitats, fer-les en conjunt, proposar actes que es puguin fer. Hi ha gent de Cambrils que ens ha mostrat aquest interès i el fet de tenir aquest contacte". De fet, aquest proper dissabte 10 d'abril, de les 11 a les 14 hores, Òmnium Cultural Baix Camp muntarà una parada per recollir signatures per reclamar l'amnistia i portar aquesta ILP (Iniciativa Legislativa Popular) al Congrés.

L'entitat compta amb uns 4.700 socis a la comarca

El president d'Òmnium Baix Camp també va explicar que, "moltes de les activitats que fem es poden extrapolar i fer-les aquí a Cambrils. Per exemple fem uns programes que s'anomenen "Quedem" en els què s'organitzen sortides a llocs interessants amb gent voluntària que està estudiant el català. Fa dos anys vam visitar la Vil·la Romana de la Llosa, per tant, creiem que es poden activar moltes coses des de Cambrils. Aquesta és una activitat interessant per crear cohesió social a través de la llengua". Tal com va afegir Argilaga, "és un camí de dues direccions: naltros intentarem fer coses aquí, però també volem que des d'aquí ens demanin o ens aportin coses per fer".

D'altra banda, enguany, la seu del Baix Camp d'Òmnium compleix 50 anys i s'està treballant en un programa d'activitats. Actualment, l'entitat compta amb uns 4.700 socis a la comarca. Cambrils és el segon municipi amb més socis inscrits després de Reus.

Comenta aquest article