Atletisme

L'atleta cambrilenca Maria Taggi es proclama campiona de Catalunya de 5.000 metres Sub 18

Era el primer cop que una atleta local participava al Campionat de llarga distància en pista a l'aire lliure i també representava el debut de la Maria en aquesta distància

Maria Taggi en un moment de la cursa dels 5.000 metres, aquest passat diumenge
Maria Taggi en un moment de la cursa dels 5.000 metres, aquest passat diumenge | Cedida

Aquest passat diumenge 4 d'abril es va disputar el Campionat de Catalunya de 10.000 m Absolut, Sub23 i Màster i el Campionat de Catalunya de 5.000 m Sub20 i Sub18 al Camp d’Atletisme Antoni Amorós de Santa Coloma de Gramenet. En representació del Club Atletisme Cambrils hi va participar la Maria Taggi i ho va fer a a la distància de 5.000 Sub18. Era el primer cop que una atleta local participava al Campionat de llarga distància en pista a l'aire lliure. I també representava el debut de la Maria en aquesta distància. Fins ara la Maria havia disputat Campionats sobre 3.000 metres.
Tot i la novetat, la Maria va tenir una magnífica actuació. Després d'un primer quilòmetre de tempteig, la Maria va decidir augmentar el ritme de la prova de forma radical, passant de 4'/km a 3'30"/km. Cap atleta va respondre a aquest fort canvi de ritme donat que encara quedava força cursa per endavant. La Maria va estabilitzar el ritme de la cursa a 3'38"/km i va anar augmentant la distància entre ella i les seves rivals. D'aquesta forma es va poder mantenir al capdavant de la cursa fins al final, arribant a meta amb 45 segons d'avantatge respecte a la segona classificada. El títol de Campiona de Catalunya va venir acompanyat del Rècord de Cambrils, tant de la categoria S-18 com absolut, amb un temps de 18'33"35. Una marca que la situa, eventualment, a la 6a posició del rànquing estatal.