Informació general

Concentració

La reivindicació dels Avis i Àvies no s'atura el Diumenge de Pasqua

Una trentena de persones es van plantar davant les escales reials del Port en un dia en el que aquest indret de la població estava ple de gent passejant o bé circulant pel carril bici o amb vehicle

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la concentració del port
Els Avis i Àvies, ahir, a la concentració del port | Lluís Rovira i Barenys

Tot i ser diumenge de Pasqua, els Avis i Àvies no van faltar, ahir, a la cita quinzenal al port per reclamar l’amnistia als presos polítics, exiliats i represaliats i, també, la independència dels Països Catalans. Una trentena de persones es van plantar davant les escales reials del Port en un dia en el que aquest indret de la població estava ple de gent passejant o bé circulant pel carril bici o amb vehicle. Tot aquest moviment de gent al voltant de les persones concentrades va provocar reaccions de tot tipus. La majoria de gent es mirava l’escena i no deia res. Alguns feien senyals de suport i d’altres s’afegien a la concentració des d’una certa distància. Per contra, també hi va haver gent que va mostrar la seva disconformitat amb l’acte dels Avis i Àvies i ho manifestava amb algun gest despectiu, o bé amb algun comentari. Un home, des del vehicle que conduïa, es va posar a cridar fort un “viva España”, amb actitud desafiant, al passar per davant de la concentració.

Els Avis i Àvies, per la seva part, es van cenyir al guió establert per aquestes concentracions i es van mantenir en silenci durant quinze minuts. Tot seguit van cridar i cantar les consignes habituals i van tancar l’acte amb el cant dels Segadors i amb crits d’Independència.

Comenta aquest article