Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Aparcament

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova implantar un sistema d’estacionament regulat en la via pública, durant l’estiu

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant implantarà un sistema d’estacionament regulat en la via pública durant el període estival, del 15 de juny al 15 de setembre

Per Redacció

Un moment de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrada el passat 31 de març
Un moment de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrada el passat 31 de març | Cedida

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant implantarà un sistema d’estacionament regulat en la via pública durant el període estival, del 15 de juny al 15 de setembre, a causa de l’impacte generat per l’elevada demanda d’aparcament al nucli de l’Hospitalet de l’Infant relacionada amb l’activitat de platges a l’estiu. Els objectius d’aquesta nova ordenança fiscal aprovada en el Ple de l’Ajuntament d’aquest dimecres 31 de març amb els vots a favor de PSC, Cs i PP; l’abstenció de JxCat i CUP; i els vots en contra de FIC i ERC, són:

-Facilitar l’estacionament dels veïns i veïnes en la zona de platges i de la seva àrea d’influència en els moments de major pressió, establint una zona mixta d’ús prioritari i gratuït per als residents, denominada zona verda.

-Apostar perquè les persones usuàries foranes (turistes i visitants) de les platges contribueixin al seu manteniment amb una aportació econòmica, ja que l’Ajuntament destina importants recursos a dotar de serveis, equipaments i infraestructures al turisme.

-Fer una gestió més sostenible de la via pública, promovent la mobilitat a peu com un hàbit saludable, i que contribueixi a reduir el trànsit i la contaminació.

Tal com va explicar la regidora de Promoció Econòmica María José Gómez en la sessió plenària, l’Ajuntament treballa per preparar el municipi per un futur post nuclear i això implica que els serveis municipals siguin el més sostenibles possibles. Per aquest motiu, aposta per l’equilibri entre ingressos i despeses, a través d’una recaptació d’ingressos municipals justa i equitativa i no mitjançant retallades.

Aquesta nova ordenança estableix dues zones d’aparcament amb tarifes diferenciades en funció del temps d’estacionament: la zona verda, amb un nombre màxim de places previst de 711,  per a propietaris empadronats a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que tinguin el vehicle censat al municipi i que podran estacionar-hi de forma gratuïta sense límit de temps i amb una bonificació de dues hores a la blava; i la zona blava, amb un nombre de places previstes de 820, destinada a turistes i visitants. En aquest cas els vehicles de tecnologia Zero o Eco gaudiran d’una reducció de la taxa d’un 25% i es contempla bonificar una hora d’estacionament en aquesta zona per a propietaris dels vehicles no residents si efectuen una despesa comercial o de restauració, superior a 20 euros, en les empreses adherides a qualsevol de les associacions empresarials del municipi.

L’ordenança també contempla exempcions de pagament per aquells vehicles conduïts per persones amb mobilitat reduïda i per a vehicles en servei oficial propietat d’organismes públics, o els destinats a serveis d’emergències o ambulàncies, entre d’altres.

La gestió i el manteniment d’aquestes zones així com la gestió de les sancions anirà a càrrec de l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, tal com es va acordar en la sessió plenària del 28 de gener. 

Comenta aquest article