Societat

Setmana Santa

Fina Mestres, presidenta de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors: «Enguany, no poder celebrar els actes externs de la Setmana Santa ho hem viscut com un acte de responsabilitat»

Per Berta Ruiz

La Confraria de la Mare de Déu dels Dolors durant la professó del Sant Enterrament, el Divendres Sant de l'any 2019
La Confraria de la Mare de Déu dels Dolors durant la professó del Sant Enterrament, el Divendres Sant de l'any 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Per segon any consecutiu, els actes religiosos de la Setmana Santa s'han vist cancel·lats donada la situació sanitària per la pandèmia de la covid-19. Des de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Cambrils han volgut valorar a revistacambrils.cat com ho van viure l'any passat i com ho estan vivint enguany. La presidenta de la Confraria –Fina Mestres– ha explicat que, "l'any 2020 estàvem immersos en un confinament domiciliari. Una situació terrible, estranya i, per tant, sense cap precedent. No podíem veure ni visitar els nostres éssers estimats. Teníem totes les interaccions socials prohibides. Tot estava tancat –només obert el comerç essencial–. Va ser una situació dolorosa i terriblement angoixant. Sincerament, davant d’això, tot hi haver realitzat alguna reunió preparatòria, el fet que no poguéssim dur a terme els actes de la Setmana Santa 2020, va ser estrany, però no va ser el que més ens va preocupar en aquells moments".

Aquest any 2021, segons ha afegit Mestres, "no poder celebrar els actes de Setmana Santa externs a la Parròquia, ho hem viscut com un acte de responsabilitat. No es poden provocar situacions de risc social. La pandèmia no està controlada, no es poden fer ni promoure actes multitudinaris a l’exterior, ni vulnerar els aforaments permesos dins les esglésies, tal com estableixen les actuals normatives que regulen la situació pandèmica. Per tant, aquesta vegada, des de la Junta directiva de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors ho hem viscut com una conducta responsable, intentant complir les normes que obliguen a no provocar riscos de contaminació social del virus".

De cara a la Setmana Santa de 2022, la presidenta de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors espera i desitja que la pandèmia estigui controlada; "que tinguem immunitat global i puguem viure d’una manera més normalitzada i sense pors. Si això s’aconsegueix, de ben segur podrem recuperar els actes de la Setmana Santa".

Comenta aquest article