Informació general

Carreteres

El govern de l'Estat autoritza la licitació de cinc contractes per a la conservació i explotació de l'AP-2 i AP-7 a Catalunya quan finalitzin les seves concessions

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'AP-7, al seu pas per Cambrils
Imatge d'arxiu de l'AP-7, al seu pas per Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El Consell de Ministres, en una reunió celebrada ahir, va autoritzar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) la licitació de cinc contractes per a la conservació i explotació de sectors de la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya, amb un valor estimat conjunt de 541 milions d'euros. Les autopistes de peatge AP-2 (Saragossa-el Vendrell) i AP-7 (Tarragona-la Jonquera), que sumen 375 km a Catalunya, finalitzaran els seus contractes concessionals el 31 d'agost de 2021. Després de la seva reversió a l'Estat, MITMA passarà a gestionar-les directament a través del seu programa de conservació i explotació de carreteres. A l'efecte es contracten els serveis necessaris en els 6 sectors que passen a integrar-se: cinc d'aquests a Catalunya i un a l'Aragó.

Dels sectors assenyalats a Catalunya, els de la demarcació de Tarragona són els següents:

Sector Tarragona

- AP-2 del punt km 181 al 232

- AP-2 del punt km. 207 al 258

- Àrees de servei: Penedès, Medol, Alt Camp (AP7) i Montblanc (AP2)

A més, el Consell de Ministres, en una reunió el passat 23 de març, va autoritzar la licitació d'un contracte de serveis per a la gestió del Centre de Gestió de vialitat i Operacions de carreteres de Granollers, amb un valor estimat de 19.360.000 d'euros, que té per objectiu la centralització de comunicacions, gestió del trànsit, incidències, manteniment i vialitat, així com coordinació d'operacions dels 5 sectors de conservació a Catalunya.

Comenta aquest article