Informació general

Economia

Jaume Gila, regidor d'Hisenda: «Per afrontar la recuperació de la crisi cal que els ajuntaments estiguin forts i amb capacitat financera

El plenari municipal va aprovar, per unanimitat de tots els grups, una moció del PP per instar al Govern d’Espanya a reconèixer la capacitat de gestió de Cambrils i la resta d’entitats locals

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'edifici de la Casa de la Vila
Imatge d'arxiu de l'edifici de la Casa de la Vila | Berta Ruiz

El plenari municipal va aprovar, el passat 29 de març, per unanimitat de tots els grups, una moció del PP per instar al Govern d’Espanya a reconèixer la capacitat de gestió de Cambrils i la resta d’entitats locals i a augmentar el percentatge dels fons europeus de recuperació assignats als Ajuntaments. Concretament, se sol·licitarà un acord perquè les entitats locals puguin participar de manera directa dels fons europeus per a la reconstrucció en almenys un 14,6% (20.000 milions d’euros), que equival al percentatge de despesa pública que representen dins de la despesa pública de l'Estat, passant dels 1.483 milions anunciats a 20.000 milions.

A més, amb l’aprovació d’aquesta moció l’Ajuntament insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a implicar i pactar amb les Diputacions i entitats municipalistes catalanes el mecanisme de repartiment i gestió dels nous fons europeus extraordinaris i exigeix que es fixi en el primer trimestre de 2021 el repartiment entre les Entitats Locals dels Fons del Mecanisme de Reconstrucció, Recuperació i Resiliència.

David Chatelain (PP): "El govern d'Espanya no ha destinat cap quantitat a fer costat a les entitats locals en la seva lluita contra el virus i les conseqüències negatives d'aquest"


Segons va defensar el regidor del PP –David Chatelain–, "l'Ajuntament de Cambrils és l'administració més accessible als ciutadans que demanen serveis públics de qualitat i reclamen solucions a les seves necessitats i problemes. Des del mes de març de 2020, l'Ajuntament ha posat en marxa iniciatives per contenir l'expansió de la pandèmia implementant ajudes per pal·liar els seus efectes. Mentre això succeïa, el govern d'Espanya no ha destinat cap quantitat a fer costat a les entitats locals en la seva lluita contra el virus i les conseqüències negatives d'aquest".

Jaume Gila, regidor d'Hisenda: "L'ajuntament és l'administració més propera al ciutadà i la que té més coneixement de la realitat, per tant, és necessari que els recursos arribin als municipis"

Tots els grups van votar a favor del text. Des de l'equip de govern, el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– va reafirmar que, "tots anem pel mateix camí. L'ajuntament és l'administració més propera al ciutadà i la que té més coneixement de la realitat, per tant, és necessari que els recursos arribin als municipis. Per afrontar la recuperació de la crisi cal que els ajuntaments estiguin forts i amb capacitat financera. Cal fer front comú entre el món local i la Generalitat i estem a favor de reclamar un paper clau per part dels ajuntaments".

Comenta aquest article