Informació general

Salut

S'aprova, per unanimitat, el Pla Local de Salut de Cambrils

El Pla Local de Salut s'estructura en 8 eixos temàtics (activitat física i esport, hàbits saludables, salut emocional...) i concreta 162 actuacions per millorar la salut i la qualitat de vida dels cambrilencs

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Hospital Lleuger de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Hospital Lleuger de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El plenari celebrat el passat dilluns va aprovar –per unanimitat de tots els grups– el Pla Local de Salut de Cambrils, així com la constitució de la comissió de seguiment del Pla. En aquest punt va prendre la paraula la regidora de Benestar Social i Salut –Hèléne Arcelin– qui va explicar exhaustivament en què consisteix aquest document. Segons va exposar, "el concepte de salut no solament es refereix a l’absència de malaltia sinó que engloba aspectes com l’estat emocional i la qualitat de vida de les persones. La salut és un dret humà fonamental i les polítiques de salut exigeixen que els governs es comprometin en actuar sobre els principals determinants de la salut i els estils de vida, eradicant els factors que generen desigualtat. L’administració local –la més propera a la ciutadania–, tenim l’obligació i la coresponsabilitat de generar polítiques i actuacions que ens permetin vigilar l’estat de salut dels cambrilencs i cambrilenques".

Tal com va indicar la regidora de Benestar Social i Salut, "seguint el Pla de Salut de Catalunya incorporem la salut a partir d’un enfocament transversal, de coordinació i de col·laboració entre les diferents àrees de l’Ajuntament, altres administracions i de sectors que intervenen sobre aspectes de la salut pública. Per tant, el Pla Local de Salut és el nostre un full de ruta i document marc del municipi per al període 2021-2025. Aquest parteix d’una diagnosi de la situació inicial del municipi que ens ha ajudat a detectar les necessitats i desigualtats en salut de la ciutat i la seva ciutadania". 

El Pla Local de Salut, segons Arcelin, s'estructura en 8 eixos temàtics (activitat física i esport, hàbits saludables, salut emocional...) i concreta 162 actuacions per millorar la qualitat de vida i, "ens ha de permetre prioritzar i planificar totes les accions necessàries per impulsar la salut comunitària i actuar sobre els factors que determinen la salut de les persones. Per finalitzar, un cop aprovat, es constituirà la comissió de seguiment d’aquest Pla".

Suport de tots els grups de l'oposició

En el torn d'intervenció de l'oposició, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va agrair a l'empresa que s'ha encarregat de l'elaboració de l'estudi i a tot el personal implicat. Per part del PP, David Chatelain també va felicitar els tècnics i el personal que ha participat en la redacció del Pla. "El nostre compromís amb la salut està clar i donem suport a l'aplicació de totes les polítiques de prevenció i protecció" va afegir. D'altra banda, Chatelain va suggerir l'ampliació d'aquest estudi per tal d'introduir aquells aspectes derivats de la petició que havia fet el seu grup sobre la integració de Cambrils a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Finalment, el portaveu de Cs –Juan Carlos Romera– també es va sumar a les felicitacions per l'elaboració d'aquest Pla de Salut i va reiterar el compromís del seu grup "amb tots els criteris de prevenció i protecció de la salut que s'exposen al document". El punt va ser aprovat amb tots els vots favorables de tots els grups.

Comenta aquest article