Informació general

Nàutica

El nou centre de serveis nàutics de lloguer d'embarcacions «Marina Cambrils» suposa una inversió de 535.000 euros

Les instal·lacions, actualment en obres, disposaran de 45 amarratges per a embarcacions de lloguer o xàrters de fins a 15 metres d’eslora

Per Redacció

Imatge de la construcció del nou pantalà al port de Cambrils
Imatge de la construcció del nou pantalà al port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El nou pantalà que s'està construint al port de Cambrils serà un centre nàutic dedicat en exclusiva al xàrter i a les activitats nàutiques en general, tal i com ja va avançar revistacambrils.cat a meitats d'aquest mes de març. La instal·lació s'ubicarà a la part central del moll –davant del passeig– i portarà per nom "Marina Cambrils". L’actuació suposa una inversió de 535.000 euros i la previsió és que les obres marítimes estiguin enllestides després de Setmana Santa. Darrere d’aquest projecte hi ha la proposta que BeCharter –empresa especialista en xàrter nàutic– que forma part del grup cambrilenc Hermanos Guasch. L'empresa es va presentar al concurs públic per a la construcció i posterior explotació d’una dàrsena d'amarratges per embarcacions de xàrter al Port de Cambrils. La proposta BeCharter va ser escollida com la més avantatjosa d’entre les tres candidatures presentades a concurs.

Segons s'ha informat des de Ports de la Generalitat, amb aquesta activitat es potencia un canvi de perfil de l'usuari nàutic que passa d’un model de propietat a un punt d'amarratge en el què es potenciarà el llogar, amb una visió vinculada als serveis de pagament per l’ús. Aquest model donarà un major accés a la nàutica per a tothom, sense necessitat de tenir una embarcació en propietat. L’objectiu d’aquest centre és que esdevingui un espai de referència a la Costa Daurada i reforci la marca turística Cambrils-Costa Daurada amb actius nàutics de qualitat i diversificats.

45 amarratges per a embarcacions de lloguer o xàrter

Les instal·lacions, actualment en obres, disposaran de 45 amarratges per a embarcacions de lloguer o xàrters de fins a 15 metres d’eslora. Així, el centre es dissenya per facilitar l’accés dels clients i donar qualitat de servei, garantint l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. També oferirà serveis complementaris amb dutxes i lavabos, servei de wifi, guarda-roba i geolocalització d’embarcacions per garantir la seguretat.

Pel que fa al lloguer de vaixells, el centre disposarà d’embarcacions de lloguer com ara, velers esportius i d’esbarjo, embarcacions de motor amb llicència i sense, embarcacions per a pesca esportiva, motos d’aigua i paddle surf i caiacs, entre d’altres. Així mateix, oferirà opcions per atendre els diferents interessos dels usuaris com ara, la durada dels serveis (d’hores a dies), la contractació o no de patró, el lloguer de materials o un servei de transfer privat des dels principals aeroports al centre de serveis nàutics.

Joan Pere Gómez, director de Ports de la Generalitat: "En potenciar l’activitat d'embarcacions de lloguer, promovem la rotació dels vaixells i impulsem una nova tipologia de turisme nàutic"

El director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha comentat que "el nou centre del port ha d’apropar els serveis nàutics a la ciutadania perquè tothom pugui accedir a la mar amb seguretat". Gómez ha afegit: "En potenciar l’activitat d'embarcacions de lloguer, promovem la rotació dels vaixells i impulsem una nova tipologia de turisme nàutic que vol gaudir de la mar, però també de la gastronomia i els comerços de Cambrils".

Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils: "El centre és una oportunitat per socialitzar la nàutica i perquè els veïns i veïnes de Cambrils s'obrin a la mar, i al mateix temps podem oferir al turisme unes experiències que ens diferencien"

Per la seva part, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que aquesta nova dàrsena serà un atractiu tant pel turisme com per la ciutadania i permetrà que moltes més persones puguin iniciar-se en la pràctica de la nàutica, llogar diferents tipus d'embarcacions de vela i motor o descobrir esports com el caiac o el paddle surf."El centre és una oportunitat per socialitzar la nàutica i perquè els veïns i veïnes de Cambrils s'obrin a la mar, i al mateix temps podem oferir al turisme unes experiències que ens diferencien d'altres destinacions i ens posicionen en el món de la nàutica", ha afirmat l'alcaldessa. "La mar ens dóna oportunitats que hem de saber aprofitar", ha conclòs.

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: "Amb aquesta aposta millorem i ampliem amb escreix les opcions que oferim als nostres visitants i ens reafirma com a líders de l'oferta nàutica dins del territori"

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Enric Daza, s’ha mostrat satisfet que finalment es faci efectiva aquesta concessió, que significarà "un important pas endavant en l’objectiu de posicionar Cambrils com a líder de l’oferta nàutica dins el territori i de l’estratègia urbanística del conjunt de municipis que formem part de la segona àrea metropolitana de Catalunya". Segons ha afegit Daza, "des de l'àrea d'Urbanisme estem molt satisfets que es faci efectiva aquesta concessió que urbanísticament forma part del pla especial del port de Cambrils. Es converteix en una opció renovada, més moderna i a l’alçada de la projecció urbanística que estem assolint en la recerca constant de l'excel·lència turística. Aquest nou projecte pretén ser una apertura del municipi cap al mar que ampliarà l'opció de lloguer per a diferents usuaris i per a totes les edats, amb un gran ventall de possibilitats per gaudir de l'esport nàutic. És evident que, amb aquesta aposta millorem i ampliem amb escreix les opcions que oferim als nostres visitants i ens reafirma com a líders de l'oferta nàutica dins del territori".

L’Apunt

Pla de Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat, alineat amb les previsions del nou Pla de ports de Catalunya Horitzó 2030, ve treballant en la promoció dels esports nàutics des de diferents eixos com ara, la potenciació de la nàutica de base, la creació de centres d’oci nàutic, la integració de centres de formació nàutica als ports o la diversificació en l’oferta de serveis nàutics. Totes aquestes línies de treball s’emmarquen amb l’estratègia portuària de la Generalitat de Catalunya de convertir els ports en centres d’activitat nàutica que puguin prestar servei a la totalitat de la ciutadania, diversa i plural amb els seus interessos i capacitats econòmiques.

Comenta aquest article