Cultura

Música

La FiM de Vila-seca programa 37 actuacions entre el 7 i 9 de maig

La FiM Vila-seca, que reprèn la seva activitat després de cinc anys, reneix com una cita, com un aparador i un mercat de la música moderna

Per Redacció

Cartell de la programació del FiM de Vila-seca
Cartell de la programació del FiM de Vila-seca | Cedida

La FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig, anuncia la programació artística de la seva edició de retorn. La FiM Vila-seca, que reprèn la seva activitat després de cinc anys, reneix com una cita, com un aparador i un mercat de la música moderna emergent i dels espectacles familiars fets a Catalunya. Anabel Lee, Ariana Abecasis, b1n0, Bofirax, Caramelo a Kilo, Carlota Flâneur, Celistia, Cine Nuria, Clara Poch i Marçal Calvet, Dani López Quartet, Gebre, Kids from Mars, Koeman, La Curiosa, La Tresca i la Verdesca, Les Anxovetes, Lia Sampai, Lucia Fumero, Marcel i Júlia, Maria La Blanco, Monkey Jane, One, two, free... Folk!, Pels més menuts, Petit Taller de Cançons, Pol Bordas, Porto Bello, Pulmon Beatbox, Sambach, Samfaina de Colors i Xiula conformen la programació de l’edició 2021.

Després de realitzar una convocatòria artística en la qual han participat més de mig miler de grups i companyies de música emergent i familiar, el resultat és una programació artística que suma fins a 30 bandes i companyies que faran 37 actuacions. La proposta és paritària a nivell de gènere (més de la meitat de les propostes liderades o formades per dones) i diversa pel que fa a estils, formats i franges d’edat a qui s’adreça. Inclou una important quantitat d’estrenes i novetats pel que fa a espectacles i discs. I acull propostes de tota Catalunya, amb una representació del 25% de propostes del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, un territori a reforçar com a focus creatiu i eix de centralitat cultural per al país.

Secció d'espectacles familiars per a la canalla

La secció familiar acull companyies consolidades com Xiula, amb el nou concert antologia "Big Chicken", o Samfaina de Colors, amb un nou i delicat espectacle "Andròmina" (Els tresors d'una nina de drap). En el pla emergent d'aquesta escena s'aposta per La Curiosa, una companyia que combina música i fantasia visual artesanal per a les primeres edats. Per a nadons s'inclou "Söns", la nova proposta de la companyia gironina Pels més menuts. La diversitat estilística també està representada, amb l'imponent demostració de beatbox de "Flow", a càrrec de Pulmon Beatbox, el repàs de la història del folk americà de " One, Two, Free...folk!", o l'original proposta d'havaneres per a públic infantil de Les Anxovetes. Completaran la programació familiar la nova cantata del Petit Taller de Cançons i la presentació per a professionals del nou disc de La Tresca i la Verdesca, "Maquinaigües", l'espectacle del qual està en procés de creació.

Sis espais de programació

La FiM comptarà amb 6 espais de programació, el Castell de Vila-seca com a epicentre de l'activitat professional i musical i altres espais interiors i exteriors com el Parc de la Formiga, l'Auditori Josep Carreras i el Teatre El Centru. Per accedir-hi cal una reserva entrades a través del web de la FiM Vila-seca (disponible properament).  La FiM s’adreça a professionals del sector musical dels territoris de parla catalana i alhora està oberta a públic amant de la descoberta musical. Es planteja com una fira per gaudir en família, i per això la seva programació està pensava per a totes les edats pel que fa a horaris, volums, formats i durada de les actuacions.

Comenta aquest article