Cultura

Obres

Finalitzen les obres de restauració del Museu Molí de les Tres Eres

Per Redacció

Visita realitzada aquest matí a les dependències del Museu Molí de les Tres Eres
Visita realitzada aquest matí a les dependències del Museu Molí de les Tres Eres | Cedida

Les obres de restauració i museïtzació del museu Molí de les Tres Eres finalitzen aquesta setmana. Els treballs es van iniciar a principis del mes de febrer i s'ha aconseguit l’objectiu de complir els terminis i poder disposar de tot l'equipament museístic visitable ara que arriba la Setmana Santa. Així ho ha pogut comprovar, avui, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Cinta Ballesté, en una vista a l’obra acompanyada dels representants del Centre d’Estudis Cambrilencs (entitat amb seu al Molí de les Tres Eres).   

Les obres, a càrrec del Museu d'Història de Cambrils, han permès intervenir en aquells punts més afectats pel pas del temps i les inclemències meteorològiques: la teulada, l’exterior del mur septentrional i l’interior de la sala de moles. Aquest darrer punt va obligar a tancar la visita a l'espai on es poden veure els dos molins fariners hidràulics presents dins de l'edifici. Cal recordar que, entre les patologies estructurals del Molí de les Tres Eres que ara s'han resolt, hi ha les ocasionades per l’aiguat del 22 d’octubre de 2019, que va provocar el trasllat de les tasques administratives del Museu d'Història de Cambrils al Centre Cultural. Per tot això, es va redactar el projecte i es van encarregar els treballs a l'empresa constructora local Grup Gestió 3000 SL per un import de 28.486,54 euros, que s'han invertit tot resolent les necessitats més urgents detectades pel personal tècnic municipal. 

L'abast de les millores realitzades a l'equipament patrimonial ja es podran veure finalitzades aquest cap de setmana. Això permetrà reobrir la sala de moles junt amb tot el museu en l'horari habitual de dissabtes de 11 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges i festius de 11 a 14 hores, sempre però amb l'aforament limitat al 50% de l'aforament segons la normativa vigent