Cultura

Exposició

La torre del Port acull des d'ahir l'exposició col·lectiva multidisciplinar (ArA) de la mà de sis artistes cambrilencs

Aquesta exposició, que es va gestar durant el confinament, és el resultat d’un treball en cadena entre els sis artistes cambrilencs, ja que cadascú va crear l’obra inspirada en l’obra que li passava l’altre artista anteriorment per WhatsApp

Per Redacció

Un moment de la presentació de l'exposició a les autoritats municipals
Un moment de la presentació de l'exposició a les autoritats municipals | Lluís Rovira i Barenys

Ahir dissabte a mig matí, es va inaugurar l’exposició (ArA) a la Torre del Port de Cambrils, de la mà de l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Cultura, Cinta Ballesté, així com diferents regidors de l'equip de govern . Una proposta interessant de la mà de sis artistes locals de diferents disciplines artístiques. Aquesta exposició, que es va gestar durant el confinament, és el resultat d’un treball en cadena entre els sis artistes cambrilencs, ja que cadascú va crear l’obra inspirada en l’obra que li passava l’altre artista anteriorment per WhatsApp. Un resultat sorprenent fins i tot per a ells, ja que no van veure-ho tot fins que es van poder reunir tots junts.

El recorregut d’aquesta exposició multidisciplinar ve marcada per l’ordre de sorteig dels artistes, o sigui, que la primera peça que trobem inspira al 2on artista i la 3a obra està inspirada en la 2a i així successivament. Quan entrem a la Torre del Port trobem al primer espai l’explicació que introdueix el projecte, el poema de la Pilar Brandáriz (Luka) i l’obra pictòrica de la Nuri Mariné. En el segon espai s’exposa la fotografia de Sergi Margalef acompanyada de la joia de Laura Morales. Finalment, a l’espai superior trobem l’escultura de la Queralt Osorio acompanyada de la música de Xavi Bordera (Pacient X88). (ArA) ha rebut la col·laboració de la Llicenciada en Història de l'art Elena Martí en comissariat i coordinació del muntatge exposició. El parèntesi del títol fa referència al moment actual de pandèmia, un parèntesi en la nostra vida.

L'exposició es podrà visitar a la Torre del Port al cap de setmana (dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h, diumenge d’11 a 14h) amb entrada lliure fins el 20 de juny amb l'aforament reduït al 50%, de moment. És el darrer acte de la programació del trimestre del Campus Extens de la URV a Cambrils. Ha estat produïda per el Museu d'Història de Cambrils amb el suport de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

A dalt, l'obra de l'artista Nuri Mariné; al mig, l'obra de Sergi Margalef i, a sota, l'obra de Laura Morales

 

Comenta aquest article