Atletisme

L'atleta cambrilenca Sofia Rubio, quarta en salt d'alçada al campionat d'Espanya sub-16

Imatge d'arxiu de Sofia Rubio en una prova de salt d'alçada
Imatge d'arxiu de Sofia Rubio en una prova de salt d'alçada | Cedida

El passat cap de setmana es va disputar, al Palacio Municipal de Deportes d'Oviedo, el Campionat d’Espanya S-16 d’Atletisme en Pista Coberta. La competició estava reservada als 8 millors atletes d'Espanya en concursos i als 16 millors en curses. El Club Atletisme Cambrils va estar representat per dues atletes: Sofia Rubio en salt d'alçada i l'Emma Taggi als 3.000 m. llisos.

• La Sofia Rubio participava per primer cop en un Campionat d'Espanya. Tot i els nervis habituals en aquestes situacions, va anar superant llistons fins a 1.57 m. No va poder amb la següent alçada, 1.61, que hagués suposat igualar la seva marca personal. Tanmateix, de superar aquesta alçada hagués pujat al tercer calaix del pòdium

• L’Emma Taggi competia als 3.000 m. llisos. També era la seva primera participació en un campionat estatal. La competició consistia en dues finals : la Final A, reservada a les 8 millors marques de les atletes inscrites a la prova i la Final B, on corrien les altres 8 atletes. Primer es corria la final B i, tot seguit, la final A. Les medalles es donarien a les 3 atletes amb millor marca, independentment de la Final. L'Emma arribava al Campionat amb una marca de 10'44"06, la 11a de les16 participants. Per aquest motiu, va córrer la final B. En una cursa de menys a més, assolia la 4a. posició amb un temps de 10’44"23, quedant-se a dues dècimes de la seva marca personal. A la classificació general, comptabilitzat les dues finals, l'Emma acabava en 11a posició.

Cal qualificar els resultats de molt bons, donat que ambdues atletes es troben en el 1r any de la categoria. I que, tot i la inexperiència en campionats estatals, van competir a un alt nivell. Pràcticament van igualar les seves marques personals.