Societat

Formació

L'alumnat dels Plans de Transició al Treball elabora i entrega una mona per als usuaris dels Centres Oberts

Des del programa d’auxiliar d’hoteleria han preparat les figures de xocolata i des del d’auxiliar de vendes s’han encarregat de l’embolcall

Per Redacció

Imatge de l'acte de lliurament de la mona elaborada pels alumnes del PTT
Imatge de l'acte de lliurament de la mona elaborada pels alumnes del PTT | Cedida

L’alumnat dels tres Plans de Transició al Treball (PTT) que es realitzen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme ha elaborat, embolicat i decorat una figura de xocolata de Pasqua per donar-la als nois i noies que atenen els Centres Oberts de Cambrils. El lliurament es va dur a terme, ahir a la sala de miralls de l’Ateneu Juvenil, en un acte simbòlic que va comptar amb la participació del regidor d’Educació de l’Ajuntament, Alejandro Garcia; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí; el tutor del PTT d’Auxiliar de vivers i jardins, Omar Francisco; la directora dels Centres Oberts, Sònia García; la tècnica de Joventut, i dos dels alumnes que han elaborat la mona.

Han participat alumnes dels tres cursos del PTT

L’elaboració de la mona de Pasqua ha estat una pràctica dels alumnes del PTT "Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració", que aprenen a dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d'elaboracions culinàries, així com l’elaboració i presentació d'aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client. Posteriorment, l’alumnat del PTT "Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic" també va posar en pràctica els coneixements adquirits i va embolicar les figures. En aquest cas, els estudis els capaciten per dur a terme tasques auxiliars de comercialització, marxandatge i emmagatzematge de productes i mercaderies, així com organitzar els procediments administratius d'aquesta activitat.

Finalment, l’alumnat del PTT "Auxiliar de viver i jardins" va elaborar la decoració floral per a l’acte de lliurament de la mona a l’Ateneu. Aquest tercer programa de formació i inserció, que s’ha estrenat aquest curs, capacita a l’alumnat per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre, condicionar i fer composicions de flors i plantes.

Donació de la pràctica realitzada

L’alumnat i el professorat van decidir donar el resultat d’aquesta pràctica com a aportació a la comunitat i van creure oportú que fos per les persones usuàries dels Centres Oberts a Cambrils. Aquests centres són un servei diürn preventiu fora de l’horari escolar per infants i adolescents, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics d’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses. A Cambrils hi ha tres Centres Oberts: Alba, Albamar i Vilafortuny.

Imatges dels diversos grups d'alumnes que han participat en el procés d'elaboració i presentació de la mona de Pasqua

 

L’Apunt

Els plans de formació i inserció

Els PTT són Plans de Formació i Inserció organitzats amb la col·laboració entre del Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament. Aquests programes van dirigits a joves de 16 a 21 anys que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense haver obtingut el títol de graduats en educació secundària obligatòria ESO i, per tant, no poden continuar la formació en el sistema educatiu i no disposen d’una preparació professional suficient per incorporar-se plenament al món del treball.

La finalitat és proporcionar a aquest jovent la possibilitat d’incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. A més, també facilita a l’alumnat l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat del treball amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada. El PPT d’Auxiliar d’hoteleria i el Auxiliar de vendes es van posar en marxa el 2006, i el d’Auxiliar de viver i jardins s’ha iniciat aquest curs 2020-2021.

Comenta aquest article