Informació general

Economia

Cs proposa que l'Ajuntament creï una àrea que centralitzi la petició de subvencions a altres administracions

Segons Romera, "és vital que l’Ajuntament aconsegueixi els màxims recursos possibles a través de línies de subvencions i d’ajuts per poder-los destinar als sectors socials i econòmics que més estan patint"

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils | Berta Ruiz

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils ha proposat "la creació d’una àrea encarregada de centralitzar la petició de subvencions, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims recursos possibles provinents d’altres administracions". Així ho recull una moció que es debatrà al plenari municipal del proper dilluns. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, ha explicat que "tant la Diputació, com la Generalitat, el Govern espanyol o la Unió Europa han entès la necessitat de posar a disposició dels ajuntaments diferents ajuts per pal·liar els efectes de la pandèmia i creiem que Cambrils ha d’aprofitar al màxim aquestes subvencions". Per això, Cs aposta per "centralitzar la petició d’aquests ajuts en un departament concret, que s’encarregaria de demanar-les i gestionar-les" i, d’aquesta manera, "s’aconseguiria la màxima eficiència i eficàcia".

Segons Romera, "és vital que l’Ajuntament aconsegueixi els màxims recursos possibles a través de línies de subvencions i d’ajuts per poder-los destinar als sectors socials i econòmics que més estan patint la situació de pandèmia". Ha afegit que "el fet de no tenir cap departament dedicat exclusivament a la captació d’aquests fons fa que algunes subvencions s’escapin i l’ajuntament no hi opti, cosa que cal evitar. Com a ajuntament, no podem perdre ni un euro i hem de presentar sol·licitud per aconseguir totes les subvencions disponibles", ha remarcat.

En aquest sentit i en la línia de donar suport als més afectats per la crisi, Cs ha anunciat que votarà a favor de mesures com l’eliminació de la taxa de les terrasses i dels mercats ambulants i que s’aprovarà al plenari de dilluns. "Des de l’inici de la pandèmia hem fet propostes en la línia de reduir taxes i impostos i facilitar el pagament dels tributs" i ha afegit que "la restauració i el comerç, dos sectors bàsics per a Cambrils, estan patint especialment i l’ajuntament ha de ser al seu costat per evitar que acabin baixant la persiana". Per això, Romera ha valorat positivament les modificacions de les ordenances fiscals plantejades per l’equip de govern, però ha assegurat que "són mesures que arriben tard, perquè molts autònoms i petits empresaris ja es troben en una situació molt complexa".

 

 

Comenta aquest article