Camp

Covid-19

Uns 6.300 veïns de Montblanc, convocats al cribratge massiu de la covid-19, a partir d'avui

La vila suma 144 casos positius des del 16 de febrer, segons el Departament de Salut

Per Redacció

Una infermera atenent pacients al CAP de Montblanc, amb cartells indicant les proves PCR en primer terme, en ple brot de coronavirus, amb més de 100 infectats en deu dies
Una infermera atenent pacients al CAP de Montblanc, amb cartells indicant les proves PCR en primer terme, en ple brot de coronavirus, amb més de 100 infectats en deu dies | ACN (Núria Torres)

Els prop de 6.300 veïns de Montblanc majors de 16 anys estan cridats a participar en el cribratge poblacional que farà Salut per tal de contenir el pitjor brot que pateix la vila des de l'inici de la pandèmia. Segons el Departament, les proves diagnòstiques es faran al Casal Montblanquí avui dimecres de les 15 a 19 hores, dijous de les 9 a les 13 hores i divendres de les 5 a les 19 hores. Segons la resposta, la detecció de possibles positius podria ampliar-se a dissabte. Des del 16 de febrer la capital de la Conca de Barberà suma 144 casos de covid-19 que serien fruit "d'una agrupació que té diversos brots en diferents bombolles, algunes d'elles relacionades entre si", segons els Serveis de Vigilància Epidemiològica de la regió sanitària Camp de Tarragona.

L'impacte de la transmissió es nota als principals centres educatius del municipi. A l'Institut Martí l'Humà hi ha nou grups confinats que sumen més de 200 persones, mentre que a l'escola Les Muralles n'hi ha un altre amb setze confinats. Segons les darreres dades publicades per Salut, corresponents al 19 de març, el risc de rebrot a Montblanc és de 4.527 punts i la velocitat de propagació (Rt) és de 3,66. La mitjana d'edat dels positius és de 29 anys i el percentatge de proves positives és del 26%.

Arran d'aquesta situació, dilluns, l'Ajuntament de Montblanc va decidir tancar parcs infantils i centres esportius municipals, i suspendre totes les activitats previstes fins diumenge. L'alcalde, Josep Andreu, es va mostrar partidari de confinar el municipi si Salut ho creu necessari.

Comenta aquest article