Camp

Covid-19

Salut realitzarà un cribratge poblacional amb PCR a Montblanc en els propers dies per tal de detectar possibles positius

Des del passat 16 de febrer i fins el 20 de març a Montblanc s’hi han detectat 128 casos positius

Per Redacció

Imatge d'un parc infantil precintat a Montblanc pels alarmants indicadors de coronavirus, ahir dilluns
Imatge d'un parc infantil precintat a Montblanc pels alarmants indicadors de coronavirus, ahir dilluns | ACN (Núria Torres)

La Conca de Barberà presenta un risc de rebrot de 1.733 i una Rt de 4,07. La població de Montblanc, a 18 de març presentava un risc de rebrot de 3.834,23 i una Rt de 3,9. Des del 16 de febrer, a la població de Montblanc s’han detectat 128 casos positius de coronavirus. D’aquests, 56 corresponen a membres de la comunitat africana.

Els 128 casos, segons els Serveis de Vigilància Epidemiològica de la Regió Sanitària Camp de Tarragona serien fruit d’una agrupació que té diversos brots en diferents bombolles, algunes d’elles relacionades entre si. Així mateix hi ha grups escolars tant de l’Escola les Muralles com de l’Institut Martí l’Humà on s’estan aplicant el protocols específics de quarantena, cribratges i seguiment de casos en aquestes situacions.

Per tot això, des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona s’ha decidit realitzar un cribratge poblacional a la ciutat de Montblanc a les persones majors de 16 anys en els pròxims dies. El cribratge el realitzaran els professionals de l’ICS (Institut Català de la Salut) coordinats des del CAP de Montblanc i en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi.

 

Comenta aquest article