Cultura

Exposició

Sis artistes cambrilencs inauguraran, el proper dissabte a la Torre del Port, les seves obres inspirades en el confinament

El proper dissabte 27 de març s’obrirà aquesta mostra col·lectiva multidisciplinar inèdita titulada (ArA)

Per Redacció

Cartell de l'exposició
Cartell de l'exposició | Cedida

L'exposició col·lectiva (ArA) s’obrirà el proper dissabte 27 de març a les 12h a la Torre del Port. Es tracta d'una mostra artística multidisciplinar inèdita que han creat sis artistes que treballen en diferents vessants a partir de l'experiència del confinament domiciliari viscut l'any 2020. Les obres són de Pilar Brandáriz (Luka), Nuri Mariné, Sergi Margalef, Laura Morales, Queralt Osorio i Xavier Bordera (Pacient X88), que respectivament des de la poesia, la pintura, la fotografia, la joieria, l'escultura i la música, es plantegen si tot plegat "és un somni o és la realitat?". El resultat és una exposició des d’aquestes sis disciplines que, en paraules seves, "és memòria de la incertesa, del desig que acabi de passar allò que està passant i que no se sap ben bé què és".

Un treball artístic en cadena

La mostra (ArA) ha rebut la col·laboració de la Llicenciada en Història de l'art Elena Martí com a comissària i és fruit d’un treball en cadena artístic realitzat entre els mesos de maig i juny de 2020 que ara veurà la llum. Gràcies a la necessitat de connectar amb altres persones, va sorgir la idea de crear una exposició nascuda del confinament on cadascú fes una obra amb el llenguatge artístic que està acostumat a utilitzar.

La dinàmica va consistir en què cada artista es van basar en allò que li suggeria la peça que li va enviar el seu antecessor sense saber res de les anteriors. Davant la impossibilitat de la presencialitat, van fer servir el Whatsapp com a mitjà per ensenyar els treballs que s’anaven realitzant. La persona a qui li tocava iniciar el joc partia del no-res.

L’exposició es podrà veure a la Torre del Port amb accés lliure fins el mes de juny amb l'aforament reduït al 50%. És el darrer acte de la programació del trimestre del Campus Extens de la URV a Cambrils. Ha estat produïda per el Museu d'Història de Cambrils amb el suport de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Comenta aquest article