Infocomercial

Aigua

Un pacte social per transformar el model de gestió de l'aigua

Perquè millorar la gestió de l'aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania, passa per conèixer el seu veritable valor

Per Redacció

Un pacte social per transformar el model de gestió de l'aigua
Un pacte social per transformar el model de gestió de l'aigua | Cedida

Perquè millorar la gestió de l'aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania, passa per conèixer el seu veritable valor. És vital que la humanitat es reconnecti amb la realitat física, química i socioeconòmica d'aquest recurs i de la seva importància, no sols per a nosaltres, sinó per a tots els ecosistemes i éssers vius del planeta.

El valor de l'aigua és molt més que el seu preu: l'aigua té un valor enorme per a les nostres llars, la cultura, la salut, l'educació, l'economia i la integritat del nostre entorn natural.

La forma en què valorem l'aigua determina com es gestiona i es comparteix. La situació d'excepcionalitat que ha provocat la pandèmia del coronavirus ha comportat el pitjor daltabaix econòmic que ha viscut el nostre país, s’han agreujat enormement els reptes sanitaris, econòmics i socials, que s’afegeixen als que ja estàvem encarant abans de la pandèmia, com l’emergència climàtica, posant de manifest el valor de l’aigua com a recurs bàsic i essencial per a contenir la propagació de la COVID-19 i moltes altres malalties infeccioses.

Davant d’aquest context, i amb la mirada posada en el present i en el futur, des de Comaigua tenim el repte i objectiu de reforçar l’aposta per una transició ecològica i digital per ser més sostenibles i resilients davant les amenaces actuals, futures, i sense deixar ningú enrere.

Com a companyia socialment compromesa i sostenible, impulsem un pacte social comarcal, una iniciativa que busca actuar en tres eixos: la solidaritat, per garantir l’accés a l’aigua a tots els col·lectius vulnerables; l’ocupació, per generar llocs de treball de qualitat, i la reconstrucció verda, per impulsar la transició ecològica.

Per a assolir les iniciatives del Pacte Social, basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, serà més necessari que mai la col·laboració publico privada, amb voluntat de sumar esforços creant espais de debat i de reflexió profunds, amb una visió interdisciplinària per reforçar encara més el nostre compromís amb el territori i la ciutadania amb l’objectiu de continuar aprofundint en el diàleg i l’escolta activa.

Només aconseguirem progressar i protegir el nostre estat de benestar si tots els agents fem que aquest pacte social esdevingui un repte comú.

Comenta aquest article