Cultura

Exposició

Olga Mau: «És una exposició formada per retrats femenins que busquen encarnar personatges fantàstics, onírics o divins»

L’artista tarragonina Olga Mau va inaugurar, ahir al vespre a la sala Àmbits del Centre Cultural, l’exposició fotogràfica "Criatures fantàstiques"

Per Berta Ruiz

La fotògrada Olga Mau al costat d'una de les fotografies de la mostra
La fotògrada Olga Mau al costat d'una de les fotografies de la mostra | Berta Ruiz

L’artista tarragonina Olga Mau va inaugurar, ahir al vespre a la sala Àmbits del Centre Cultural, l’exposició fotogràfica "Criatures fantàstiques". A l'acte d'inauguració hi va acudir l'alcaldessa Camí Mendoza, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i la regidora del PSC, Íngrid Duch. La mostra s’emmarca en les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils, que se celebren aquest mes de març al voltant del Dia Internacional de les Dones. L’exposició és un recull de fotografies oníriques on la figura femenina és l’innegable protagonista del conte. Reconvertida en diferents personatges místics, màgics o fins i tot divins, els elements naturals sovint es converteixen en el seu millor teló de fons. Les imatges transpiren relats, coneguts o somiats, que parlen de les dones camaleòniques que es poden convertir en qualsevol cosa que desitgin, escrivint així la seva pròpia història. 

"L'objectiu és posar de relleu la figura de la dona en totes les seves vessants"

Segons va explicar l'artista a revistacambrils.cat, "és una exposició íntegrament formada per retrats femenins que busquen encarnar aquests personatges fantàstics, onírics i fins i tot divins, d'aquest món de les fades i dels contes. Fins i tot, alguna vegada recorro a personatges que originalment s'han catalogat com els dolents, com poden ser la bruixa o la mort. Són diferents personatges –no típics– als quals dono vida a través del retrat: una és la tardor, una altra és la vida o la lluna". La fotògrafa tarragonina va iniciar el treball d'aquesta exposició fa uns tres anys. Durant aquest temps s'ha centrat en retratar dones. Dones que, tal com va comentar, "estan vivint algun procés de canvi intern o extern; busquen tornar-se a sentir en la seva imatge o en aquella imatge que et dona el mirall de 'ja no em sento jo'. Jo sempre els hi pregunto 'què voldries ser?'. I, a través d'aquí, hem aconseguit aquests personatges. L'objectiu és posar de relleu la figura de la dona en totes les seves vessants, personatges i cares que pot arribar a esdevenir, tot centrant-me en aquest món fantàstic de criatures i de contes on qualsevol cosa pot ser possible".

La temàtica de fer aquesta exposició va sorgir d'un interès personal de l'Olga Mau per aquest món: "m'encanten els personatges de fantasia, els contes, les disfresses...". De fet, en gairebé tots els retrats de la mostra hi ha diferents elements de caracterització –fent-li un guiny al món del teatre–, alguns dels quals són de la pròpia fotògrafa, mentre que d'altres són aportats per les models: un vestit, un barret, unes flors o qualsevol cosa que vulguin lluir.

A dalt, la fotògrafa Olga Mau amb la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté i, a sota, diferents imatges de l'exposició

 

Comenta aquest article