Informació general

Covid-19

El centre de vacunació de Cambrils ha deixat d'administrar 1.500 dosis aquesta setmana per l'aturada de la vacuna d'AstraZeneca

Es preveu que aquesta setmana vinent es pugui reprendre la vacunació i des de l'Hospital Lleuger s'informa que s'ampliaran horaris per tal d'administrar les vacunes pendents i les noves que arribin

Per Lluís Rovira i Barenys

vacunació a la carpa de la zona esportiva, aquest passat mes de febrer
vacunació a la carpa de la zona esportiva, aquest passat mes de febrer | Cedida

L'aturada de la vacunació amb AstraZeneca ha suposat que aquesta setmana no s'hagin administrat 1.500 dosis al centre de vacunació de Cambrils, que està situat a la carpa de la zona esportiva municipal. Aquest passat dilluns al matí encara es van poder administrar 300 vacunes i a partir d'aquell moment es va aturar el procés de vacunació davant les informacions sorgides a nivell internacional que associaven una possibilitat de risc de patir trombosis amb l'administració d'aquesta vacuna, tot i que en països de fora de la Comunitat Europea no s'ha interromput el procés de vacunació. La previsió que hi havia per aquesta setmana era la d'administrar un total de 1.800 vacunes d'AstraZeneca a Cambrils i les 1.500 que no s'han pogut administrar estan guardades a l'espera de la represa de l'activitat.

Per la seva part, l'Agència Europea del Medicament assegurava ahir que la vacuna en qüestió és "segura i eficaç" i desvinculava per ara els casos de trombosi de la vacuna, tot i admetre que no ho pot descartar definitivament i és per això que l'estat espanyol reprendrà la vacunació amb aquesta vacuna el dimecres de la setmana vinent després de la reunió del Consell Interterritorial, el proper dilluns. A més, avui divendres i demà dissabte hi haurà reunions de la Ponència de Vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir per quins grups es comença, si cal restringir algun perfil i si s'amplia el límit d'edat dels 55 anys.

La directora de l'Hospital Lleuger, Lídia Ríos, ha explicat a revistacambrils.cat que les vacunes que no s'han pogut administrar aquesta setmana s'administraran la setmana vinent juntament amb les noves que ens enviïn, "ampliarem els horaris de vacunació per administrar totes les vacunes que tinguem disponibles", ha assegurat la doctora Ríos. Lídia Ríos també ha explicat que des d'aquesta setmana hi ha un nou protocol en la vacunació, "als menors de 55 anys que ja han tingut la malaltia només se'ls vacunarà amb una dosi".

Unes 900 persones majors de 80 anys encara no han rebut la primera dosi de la vacuna

Paral·lelament a aquesta vacunació amb AstraZeneca, que es fa a persones menors de 55 anys i que treballen en professions de més risc i contacte, se segueix administrant la vacuna de Pfizzer als majors de 80 anys, al Casal Municipal de la Gent Gran. Lídia Ríos ha explicat que aquesta setmana i la setmana vinent només està previst administrar segones dosis ja que arriben molt poques vacunes de Pfizzer. Això fa que el procés de vacunació a aquest col·lectiu s'hagi alentit i a hores d'ara queden unes 900 persones majors de 80 anys que encara no han rebut la primera dosi de la vacuna. Lídia Ríos insisteix que el criteri que es fa servir per avisar la gent segueix un protocol establert i es prioritzen les patologies de més risc. Ríos també remarca que "quan arriben vacunes, nosaltres vacunem" i que confien que aquest mes d'abril s'acceleri el procés. També ha explicat que la vacunació no s'aturarà per Setmana Santa i si arriben vacunes, de dilluns a Dijous Sant es vacunarà.

Comenta aquest article