Camp

Detencions

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana internacional a Salou i el Catllar

Els Mossos detenen tres homes i una dona a Salou i al Catllar i intervenen 800 plantes

Per ACN

Imatge de la plantació de marihuana intervinguda en l'operació
Imatge de la plantació de marihuana intervinguda en l'operació | Cedida (Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en el tràfic de marihuana internacional. Ahir dimecres al matí es van fer tres entrades, dues a Salou i una al Catllar. Es van detenir tres homes i una dona, d'entre 29 i 64 anys, veïns d'aquests municipis. També es van intervnir 800 plantes de marihuana i 4.500 euros en efectiu. Segons les investigacions, la droga s'enviava a diversos països europeus a través de testaferros d'origen francès. Els detinguts passaran a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Tarragona  com a presumptes autors d'un delicte de pertinença a grup criminal, delictes de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric.
La investigació es va dur a terme l'any passat després de dues operacions de la Unitat d'Investigació dels Mossos de Tarragona en què van efectuar vuit entrades i van perquirir cultius interiors de marihuana. Aquests operatius van servir per detectar després la plantació de marihuana en una urbanització del Catllar, de la qual era responsable un veí de Salou que ja havia estat detingut en una de les dues intervencions anteriors.

El líder del grup va intentar fugir des del domicili de Salou, però va ser interceptat i arrestat

Les entrades d'ahir es van fer a la casa del Catllar on hi havia la plantació, i a dos domicilis més de Salou on residia el cap del grup criminal i el detingut de nacionalitat espanyola que s'encarregava de la logística. En l'entrada en aquest domicili, el líder del grup va intentar fugir per la finestra però ha pogut ser interceptat i arrestat. Tres dels detinguts són de nacionalitat sèrbia, als quals havien contactat per instal·lar el cultiu, llogar vehicles o fer la funció de testaferros. Aquestes persones encarregades de la logística de les plantacions de marihuana es van integrar després al grup criminal. La droga cultivada al Catllar s'enviava a diversos països europeus a través de testaferros d'origen francès i es manté oberta la investigació per localitzar i detenir més persones relacionades amb la distribució.

Al Catllar, els Mossos van trobar unes 800 plantes de marihuana repartides en quatre estances diferents de la casa i amb diferents estadis de creixement. D'aquesta manera, el grup produïa de forma continuada. A l'habitatge també es va intervenir tota la instal·lació pel cultiu, la il·luminació, sistemes de ventilació i d'eliminació d'olors i un sistema elèctric que estava connectat il·legalment a la xarxa. També es van intervenir uns 4.500 euros en efectiu, ordinadors, terminals de telefonia mòbil, vehicles, munició i altres elements destacats per a la investigació.

Comenta aquest article