Informació general

Economia

El PP demana agilitzar el pagament de les ajudes al comerç i simplificar els tràmits

Segons ha afirmat el regidor del PP, David Chatelain, "les ajudes es van ajustar a la baixa degut a l’elevat número de sol·licituds i encara no s’han pagat"

Per Redacció

Comerços tancats al carrer del Carme, el passat 6 de març, amb motiu de la protesta que va organitzar el sector contra les restriccions
Comerços tancats al carrer del Carme, el passat 6 de març, amb motiu de la protesta que va organitzar el sector contra les restriccions | Lluís Rovira i Barenys

El PP de Cambrils demana que s'agilitzi el pagament de les ajudes al comerç i que se simplifiquin els tràmits per accedir-hi. Segons un comunicat de premsa emès pel grup popular, "el passat 25 de novembre va arrancar formalment el termini perquè el comerç local pogués sol·licitar una subvenció. El PP de Cambrils ja va advertir en aquell moment que aquest recolzament arribava set mesos tard. Les ajudes es van ajustar a la baixa degut a l’elevat número de sol·licituds i encara no s’han pagat". 

Tal com ha indicat la formació, "han passat quasi quatre mesos des de que es va iniciar finalment el termini per demanar les subvencions al comerç local per part dels comerços cambrilencs, i a dia d’avui encara no s’ha pagat ni un euro, com ha aclarit intervenció". El passat dilluns, el regidor del PP –David Chatelain– va fer aquesta consulta a la comissió informativa, on es va confirmar aquest aspecte. "Les ajudes ja anaven amb set mesos de retard, i ara ens trobem amb que el comerç –que espera aquest petit impuls– es veu en la necessitat d’aportar molta documentació, enrederint el cobrament", explica Chatelain.

David Chatelain: "L’equip de govern fa anuncis i després la seva execució s’eternitza en el temps o queda descafeïnada"

Els populars ja havien advertit en notes de premsa anteriors que les ajudes suposaven una decepció, ja que a més d’anar tard s’havien ajustat a la baixa degut a l’elevat número de sol·licituds. Per a Chatelain, plou sobre mullat: "l’equip de govern fa anuncis i després la seva execució s’eternitza en el temps o queda descafeïnada, com ha passat amb els famosos bons per valor de 200.000 euros, que finalment seran dotats amb la meitat. I tampoc sabem res de la segona fase dels ajuts que han de comprometre 200.000 euros més tot i que no sabem a qui aniran destinats o com es repartiran, tot i haver-ho preguntat en reiterades ocasions".

"Les ajudes de la Generalitat són molt més senzilles de tramitar i no han suposat un nivell de burocràcia tant alt com el que està exigint l’Ajuntament"

Segons Chatelain, "sembla que des del consistori no s’acaba d’entendre la difícil situació de l’empresariat local (i dels seus treballadors i famílies), que veuen com continuen les restriccions que no els permeten assolir els nivells mínims de facturació per tal de garantir la supervivència dels seus negocis. Les ajudes de la Generalitat són molt més senzilles de tramitar i no han suposat un nivell de burocràcia tant alt com el que està exigint l’Ajuntament de Cambrils. I això sense considerar que hi han sectors que van quedar exclosos i que hauran d’esperar a la famosa segona tongada, com per exemple els vinculats directament al turisme".

Accelerar les ajudes i els bons Cambrils

Per tot això Chatelain ha demanat expressament que es faci el possible per accelerar les ajudes ja atorgades. A més, explica el regidor, "veient la lentitud en la gestió ja s’haurien d’activar tant la segona tanda d’ajudes com les fases 1 i 2 dels bons, no sigui que aquells que les puguin demanar acabin cobrant amb posterioritat a la finalització de la pandèmia o bé després d’haver tancat les seves empreses". El PP valora com a molt deficient la gestió d’aquestes subvencions i exigeix millores de cara a edicions posteriors.

Comenta aquest article