Informació general

El nou Mercat Municipal de la Platja tindrà 15 parades i ocuparà una superfície de 650 metres quadrats

Per Lluís Rovira i Barenys



L'antiga entrada al supermercat Mercadona, al carrer del País Basc, serà inhabilitada
El Mercat Municipal de la Platja, que s'està habilitant en una part del local on hi havia el Mercadona, comptarà amb 15 parades distribuïdes en una superfície de 650 metres quadrats. L'espai del nou mercat serà més ampli que el que es disposava a l'edifici del Pòsit que era d'uns 500 metres quadrats. A més, cada parada disposarà d'un espai per emmagatzemar el seu gènere dins del seu espai. 

L'Ajuntament ha anat atenent a les demandes dels paradistes en les dues reunions que s'han celebrat fins ara. Així doncs, a petició dels paradistes, el mercat tindrà dues entrades, una pel carrer de les Balears i una altra pel carrer d'Extremadura. A més, segons explicava el regidor de Promoció de la Ciutat –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital, "el nou mercat tindrà una proposta de distribució de parades amb el mateix ordre que estaven ubicades al Pòsit. Pel que fa a l'horari, seguirà igual que el que tenien al Pòsit". Cal dir, però, que l'horari del mercat i el del supermercat adjunt no coincidiran. Els dos espais, mercat i supermercat, tindran un vestíbul comú amb el qual la gent podrà passar d'un lloc a un altre amb els mateixos carros de compra. Ara bé, cadascun d'aquests dos espais es podrà obrir i tancar independentment de l'altre. El supermercat només tindrà accés pel carrer de les Balears.

Acords amb Supermercats Pujol

Recordem que el ple del passat 21 de març va aprovar els acords entre l'Ajuntament i Supermercats Pujol per compartir l'espai de l'antic Mercadona. L'arrendatari de tot aquest espai és Supermercats Pujol mentre que l'Ajuntament subarrenda a aquesta empresa una part de la superfície per instal·lar-hi el mercat. El conveni s'ha establert per a 20 anys. Segons Oliver Klein, "en aquest conveni també s'ha pactat les entrades i les sortides, els rebedors comuns, els ascensors, la neteja i l'accés al pàrquing que el pot utilitzar tant la gent del mercat com la del supermercat. En el conveni de col·laboració, a més, es contempla que el que es vendrà al supermercat serà tot d'autoservei. La carn i els embotits estaran embalats i de peix i de pesca salada no en vendran".

El regidor de Promoció de la Ciutat estima que el proper mes de juliol el mercat podria estar en funcionament, ja que es preveuen uns tres mesos d'obres de condicionament, "la part última de l'obra serà la que nosaltres avisarem als paradistes per saber les seves condicions últimes per condicionar el seu espai".

Càrrega i descàrrega

Quan hi havia el supermercat Mercadona els veïns de la zona es queixaven del soroll i les molèsties de la càrrega i descàrrega que s'originava al supermercat. Segons Oliver Klein, "el Mercadona estava sobredimensionat i causava unes molèsties que havien estat mal calculades, tot i que amb el temps s'havien corregit molts aspectes. Darrerament la càrrega i descàrrega es feia tota pel carrer d'Extremadura i ara es continuarà fent així. Ara, a més, posarem unes condicions molt més severes. A més, la incidència que tindrà el mercat en aquest aspecte serà menor, ja que apliquem les noves normatives de tenir un magatzem condicionat a cada parada".

Comenta aquest article