Informació general

Entitats

L'Ajuntament programa sis sessions formatives per a entitats

Els cursos, que s'oferiran online per primera vegada, es portaran a terme els dimarts a la tarda entre el 6 d'abril i l'11 de maig

Per Redacció

Cartell de promoció dels cursos de formació d'entitats
Cartell de promoció dels cursos de formació d'entitats | Cedida

El Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils ha programat sis sessions formatives gratuïtes dirigides a entitats, que es portaran a terme cada dimarts a la tarda (de 18 a 19:30h) des del 6 d'abril a l'11 de maig. Les persones interessades es poden inscriure als cursos enviant un correu electrònic a iborras@causes.cat.  
 
Fins ara sempre s'havia prioritzat l'aspecte relacional amb les entitats i aquest tipus de formacions es feien als Centres Cívics com espais de dinamització del teixit associatiu. Però a causa de la situació actual, per primera vegada els cursos es realitzaran de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom. El pla formació dona resposta als demandes de les pròpies entitats recollides en una enquesta realitzada el passat desembre per detectar les seves necessitats formatives i conèixer millor com ha afectat el confinament i la Covid a la seva activitat.

Oliver Klein, regidor de Participació Ciutadana: "El programa formatiu serà una oportunitat per les entitats"

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, ha afirmat que "el programa formatiu serà una oportunitat per les entitats, no només d'actualitzar-se i posar-se al dia en temes que es requereixen per tirar endavant les associacions, sinó també de reprendre un esperit col·lectiu amb les altres entitats i veure'ns ni que sigui a traves de plataforma digital». El regidor ha afirmat que les sessions seran un moment de retrobada després de no haver pogut celebrar la Mostra d'Entitats.

Els continguts són temes de màxima actualitat i que les entitats van destacar com a preferents i aniran a càrrec de diferents referents professionals en cadascun dels àmbits. El programa inclou el certificat digital i els tràmits, el foment i dinamització del voluntariat, la memòria i justificació de subvencions, les pràctiques d'economia solidària i consum responsable, les xarxes socials i la transparència.  
 
Calendari del Pla de formació de primavera:
 
6 d'abril
Com fer la memòria i justificació de la subvenció (entitats convocatòria de festes).  
CAUSES
 
13 d'abril
Potenciació de les xarxes socials
Maria Ángeles Urda
 
20 d'abril
Com fomentar pràctiques d'economia solidària i consum responsable des de les associacions?
CoopCamp  
 
27 d'abril
Transparència, obligacions legals i morals
CAUSES  
 
4 de maig
Certificat digital i tràmits amb l'ajuntament  
Ricard Roig
 
11 de maig
Foment i dinamització del voluntariat
FCVS

 

Comenta aquest article