Informació general

Nàutica

Es construeix el nou pantalà «Marina Cambrils» que estarà dedicat al xàrter i altres activitats nàutiques

Darrere d’aquest projecte hi ha la proposta de BeCharter –empresa especialista en xàrter nàutic– que forma part del grup cambrilenc Hermanos Guasch

Per Berta Ruiz

Imatge de les obres de construcció del nou pantalà, al port de Cambrils
Imatge de les obres de construcció del nou pantalà, al port de Cambrils | Berta Ruiz

Des de fa unes setmanes, s'estan realitzant una sèrie de treballs al moll de Cambrils que consisteixen en la construcció d'un nou pantalà dedicat en exclusiva al xàrter i a les activitats nàutiques en general. Per dur a terme aquestes obres s'ha instal·lat un pontó que és un pont flotant usat per a construir en ports o rius. La instal·lació s'ubicarà a la part central del moll –davant del passeig– i portarà per nom "Marina Cambrils". Es preveu que estigui enllestida i operativa de cara a la propera temporada nàutica, abans de l'estiu. Darrere d’aquest projecte hi ha la proposta que BeCharter –empresa especialista en xàrter nàutic– que forma part del grup cambrilenc Hermanos Guasch. L'empresa es va presentar al concurs públic per a la construcció i posterior explotació d’una dàrsena d'amarratges per embarcacions de xàrter al Port de Cambrils. La proposta BeCharter va ser escollida com la més avantatjosa d’entre les tres candidatures presentades a concurs.

L'espai estarà a ple rendiment aquest estiu

El representant de la "Marina Cambrils" –Antoni Subirana– ha explicat a revistacambrils.cat que, "l'espai estarà a ple rendiment aquest estiu i les obres estaran acabades abans de l'estiu. Aquest nou pantalà substitueix l'anterior i està organitzat d'una manera diferent per complir amb la normativa de Ports amb l'objectiu d'optimitzar la làmina d'aigua. Servirà per acollir embarcacions per a activitats nàutiques i de lloguer. La filosofia és que, actualment, als ports de Catalunya com el de Cambrils estan molt plens i construir ports no es pot perquè seria una aberració natural. En les infraestructures existents s'han de construir espais on es pugui fomentar que hi hagi rotació. Hem d'aconseguir que una embarcació en comptes de sortir a navegar 5 o 6 dies l'any, doncs que en pugui sortir 100 vegades, per exemple. L'objectiu és que surtin moltes més embarcacions a navegar i que una sola embarcació pugui donar servei a més d'una família. Cal optimitzar els espais; aquest també era un dels requisits de Ports de la Generalitat".

Pantalà amb espai per a 45 nous amarratges

En aquest nou pantalà hi haurà embarcacions de xàrter i similars en un únic punt, que permetrà a tots els públics iniciar-se, descobrir o practicar la nàutica a través del lloguer d'embarcacions de vela, motor, vela lleugera, motos d'aigua, kayak, pàdelsurf, etc. L'empresa BeCharter ha obtingut aquesta concessió per als propers 15 anys en els que s’inclouen 45 nous amarratges per a embarcacions de 5 fins a 15 metres d'eslora i d’altres artefactes flotants. "Marina Cambrils" s’ubicarà en una dàrsena respectuosa amb el medi ambient. En aquest sentit, l’espai comptarà amb pantalans flotants, finguers, una plataforma fixa a nivell de moll per a oficines, magatzem, control d’accés i banys i, estarà dotat amb sistemes de control de consums i d’una àrea de reciclatge.

Comenta aquest article